En: Onbegrensde ruimte, hoe het sociaal werk de ontwerper in zichzelf moet herontdekken
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
Beste Buurtmakers,
Het 'We zijn als werksoort nauwelijks innovatief en we doen ons werk steeds meer vanuit zelf opgelegde begrenzingen', schreef opbouwwerker Marien van Schijndel op buurtwijs. Hij roept het sociaal werk op tot een zoektocht naar ruimte, voorbij de verwachtingen van de opdrachtgever. Een zoektocht gedreven door een open blik, omgevingsbewustzijn en zelfvertrouwen.
 
Over ruimte gesproken: als iemand ruimte kan vrijmaken voor gemeenschapsgericht werken is het Anita Keita wel. Anita heeft afscheid genomen als directeur van Versa welzijn in Hilversum. Wij gaven daarom een uitzending van GooiTV als kijktip, Anita deelt daarin haar inzichten en ervaringen van de afgelopen zeven jaar als welzijnsdirecteur. 
 
Als je af en toe eens wat tijd over hebt, bekijk onze serie Iconische Buurtmakers dan eens. In deze serie, gemaakt door Henk Krijnen, staan buurtmakers centraal die een stempel hebben gedrukt op het vakgebied samenlevingsopbouw. In het meest recente artikel in deze serie staat Tine de Moor centraal, de voorvrouw van de commons
 
Zoals altijd kijken we op de Buurtwijsredactie onwijs uit naar jullie verhalen uit de buurt. Heb je iets te vertellen, iets bijzonders meegemaakt of misschien wel iets stoms gedaan? Laat het ons weten en neem contact op met de redactie via info@buurtwijs.nl.
 
 
 
Foto van wijkcentrum de Geus
Onbegrensde ruimte
Het sociaal werk moet de ontwerper in zichzelf herontdekken en zoeken naar de onbegrensde ruimte. We zijn uitvoerder van beleid geworden en vergeten onze systeemkritiek en omgevingsbewustzijn voor het voetlicht te brengen, betoogt opbouwwerker Marien van Schijndel.
Lees het verhaal >
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Foto van mensen samen aan tafel
Voorvrouw van de ‘commons’: Tine de Moor
Duurzaam gebruik zonder bezit. Commons is een bijzonder type gemeenschapsvorming en steeds relevanter in de huidige tijd. Tine de Moor onderzoekt de historie en werking van dit samenwerkingsmodel, dat de menselijke behoefte aan verbondenheid met anderen erkent.
Lees verder >
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Foto van kinderen op een speeltoestel
Werken aan de wijkwereld
Als directeur van Versa welzijn heeft Anita Keita altijd gewerkt aan meer eigenaarschap en zeggenschap voor bewoners. Dit voorjaar nam ze afscheid, kijk deze week daarom naar een filmpje van GooiTV waarin ze terugblikt en haar opgedane inzichten deelt. 
Lees verder >
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
 
Participatielezing 2024 door Josien Arts: hoe krijgen we een zorgzame overheid voor iedereen?
Op vrijdagmiddag 26 april van 15.00 tot 17.00 uur houdt socioloog en universitair docent Josien Arts de zevende Participatielezing van Movisie. Centraal in haar verhaal: waarom ervaren veel mensen de overheid als ontoegankelijk, onbetrouwbaar en ondermijnend? Hoe kan het anders en hoe zorgen we voor een zorgzame overheid voor iedereen?
Meer informatie en aanmelden
 
 
Lees meer nieuws op buurtwijs.nl
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden