En: op vakantie in je eigen straat
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |  Lees online
8 december, 2023
LinkedIn   Twitter
Magazine
‘Met en voor ouderen’
Een lachende oudere vrouw en oudere man die achter haar staat. Vervaagd op de voorgrond zijn nog twee mensen te zien die met hun rug naar de camera toe zitten.
Leven, welbevinden, sociale netwerken en zingeving. Met die focus werken de Werkplaatsen Sociaal Domein aan nieuwe arrangementen in de ondersteuning van ouderen. Hiervoor is het om te beginnen cruciaal dat we beter zicht krijgen op de mogelijkheden, de verlangens, de wereld van de ouderen zelf. Precies hiervoor is dit kennismagazine bedoeld. Onder andere in dit magazine: een interview met Anja Laeven (voorzitter Raad van Ouderen), het verhaal van Brain Power en een kijkje in de keuken bij Werkplaats Sociaal Domein Den Haag/Leiden.
Lees het magazine
 
 
Op vakantie in je eigen straat
Een aantal buurtbewoners zijn bezig in een moestuin.
De Vakantiestraat is een (burger)initiatief om de sociale cohesie in een straat te verbeteren door middel van het organiseren van activiteiten die toegankelijk zijn voor alle leeftijden. Je kunt denken aan verschillende activiteiten die inwoners samen kunnen doen om te spelen, bewegen of gewoon samen te zijn. 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
 
Lees over dit initiatief
 
Een multifunctionele stadsdeelbibliotheek
Een kind met een zwarte pietenmuts kijkt naar een plaat met tekst erop die omhoog wordt gehouden door een vrouw. Achter hem staat een andere vrouw.
Om de bibliotheek toekomstbestendig te maken investeert de gemeente Eindhoven in de ontwikkeling van multifunctionele stadsdeelbibliotheken. Hoe kunnen stadsdeelbibliotheken palaces for the people worden, waarin iedereen welkom is om te leren, ontmoeten en verbinden?
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
 
Lees meer
 
Dialogen verrijken: een gids voor effectieve gespreksvoering
Een oudere en jongere vrouw zitten tegenover elkaar en lachen elkaar toe.
De Kijk-en-Doe-Wijzer is ontworpen als instrument in het bevorderen van doeltreffende gesprekken. Deze gids is geworteld in uitgebreid onderzoek en gevormd door de input van talloze professionals die zich inzetten voor cruciale kwesties zoals inclusie, werk, onderwijs, schulden en criminaliteitspreventie.
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
 
Bekijk het instrument
 
Hoe seniorvriendelijk is Leidschenveen-Ypenburg in Den Haag?
Foto van een vrouw die een bril draagt.
Welke factoren beïnvloeden de ervaren seniorvriendelijkheid van thuiswonende ouderen in het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg in Den Haag? Uit eerder onderzoek bleek dat dit stadsdeel het laagste scoorde op het gebied van seniorvriendelijkheid. Een kwalitatieve verkenning met partners zoekt naar verklaringen.
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
 
Bekijk de publicatie
 
Meer nieuws
Jaarboek Sociale Vraagstukken: ouderen zijn de oplossing 
Terugblik: kenniscafé gezond en zelfredzaam ouder worden 
Marcel Canoy: ‘De langdurige zorg is grotendeels geen zorg’ 
Masterclass 'De Stem van de Burger' biedt nieuw perspectief op democratie 
Eindhoven zet zich in voor inclusieve participatie van LVB'ers 
Hulp- en dienstverlening verbeteren voor mensen met onbegrepen gedrag 
Vernieuwende aanpak om het preventielandschap van ouderen in beeld te brengen 
Regioplannen Flevoland Integraal zorgakkoord 
Bewoners worden co-onderzoeker om hun wijk een aangenamere plek te maken 
Luistertip
WSD Noord-Brabant Fontys deelt kennis via Society Colleges en Podcast serie
Een man in een tram of metro met oortjes in kijkt opzij.
In de vorige WSD periode startte de Werkplaats Sociaal Domein Noord-Brabant Fontys een boeiende podcastreeks. In 2023-2026 vullen we de reeks aan met nieuwe kennisitems. In de nieuwste podcast deelt alumna Shannon Blezer haar kennis en ervaring over de complexe zorg voor mensen met een eetstoornis. 
Luister de podcast
 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
 
Agenda
15
JAN
Regionale bijeenkomst Beschermd Thuis
Venlo, 13.00 - 16.00 uur
01
FEB
Inspiratiefestival 'School­verzuim: voorkomen is beter dan genezen'
Verschillende locaties, 13.30 - 17.30 uur
 
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
 
 
Werkplaatsen Sociaal Domein