En: Naar een gelijk speelveld voor lhbtiqa+ sporters
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Snippet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |  Lees online
5 december, 2023
RegenboogUpdate
Vrijdag 8 december is Paarse Vrijdag
Paarse Vrijdag is dé grote actiedag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en genderdiversiteit als norm. Check op hun website hoe je mee kunt doen.
 
Meer informatie
 
Oog voor Regenboogouderen
In onze samenleving nemen regenboogouderen een dubbel kwetsbare positie in. Belangrijk om oog te hebben voor de situatie en behoeften van deze groep ouderen. Wat speelt er eigenlijk bij regenboogouderen? We stelden deze vraag aan Marjet Bos en Marlies Groeneveld, beiden Roze 50+-ambassadeur, die vanuit persoonlijk en professioneel oogpunt antwoord gaven.
 
Lees het interview
 
Naar een gelijk speelveld voor lhbtiqa+ sporters
Aandacht voor een veilig sportklimaat voor lhbtiqa+ personen is nog altijd nodig. Welke knelpunten ervaren lhbtiqa+ sporters? Wat kun je als gemeente of vereniging doen om een inclusieve sportomgeving te bevorderen? Met welke organisaties kun je samenwerken? Deze en andere vragen worden beantwoord in de nieuwe handreiking ‘Naar een gelijk speelveld voor lhbtiqa+ sporters’.
 
Bekijk de handreiking
 
De q van queer
Door de tijd heen worden verschillende benamingen gebruikt voor de regenboog-gemeenschap. Taal is continu in beweging en verandert mee met maatschappelijke ontwikkelingen. Movisie gebruikt momenteel de term regenboog-gemeenschap en de afkorting lhbtiqa+ wanneer het gaat over seksuele, sekse- en genderdiversiteit. In dit artikel wordt de q van queer uitgelicht.
 
Lees het artikel
 
'Haak aan op waar de energie zit en wacht niet te lang met stappen zetten'
Dordrecht is sinds het begin van het programma Regenboogsteden betrokken. ‘Momenteel ligt de grootste uitdaging ligt bij de emancipatie van lhbti+ inwoners binnen meer gesloten gemeenschappen – of geloofsgemeenschappen’, vertelt wethouder Arbeidsmarkt & Economie, Hoger en Voortgezet onderwijs, Diversiteit & Inclusie, WMO en Mantelzorgbeleid Chris van Benschop.
 
Lees het interview
 
Paarse Vrijdag Talkshow
Vorig jaar is de Paarse Vrijdag talkshow opgenomen. In deze show ging host Lotte van Eijk in gesprek met de Paarse Vrijdag postermodellen van 2022 over thema’s als: identiteitsontwikkeling, queerness, gender en geloof.
Bekijk de talkshow hier
 
 
 
Agenda
02
dec
Grand March | A Historic House through a Ballroom Lens
2 dec 2023 - 26 mei 2024, Amsterdam Museum
08
dec
Paarse Vrijdag
Trek je paarse outfit aan
11
Dec
LATER Symposium Utrecht-Stad
ZIMIHC theater Zuilen
 
Nieuws
Lijsttrekkers tekenen Regenboog stembusakkoord met COC
Uiterst zorgelijke verkiezingsuitslag voor regenbooggemeenschap en andere minderheidsgroepen
SERIE A-okay: over aseksualiteit

Meer debat, minder gehoord

Genderpoli / They and Them

Russische hooggerechtshof verbiedt 'extremistische lhbti-beweging'
 
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
 
 
Movisie
lhbtiqa@movisie.nl  |  www.movisie.nl/lhbtiqa-emancipatie  
030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG  Utrecht
Facebook   Twitter