En: hoe kun je meer halen uit cliƫntervaringsonderzoek?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
10 juli, 2023
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Nieuws Verbeteren van de Toegang 

 
Beste lezer,
Karin Sok
Projectleider 
bij Movisie
In 2020 formuleerden we samen met cliëntenorganisaties wat een goede toegang is voor inwoners. Het verplichte cliëntervaringsonderzoek (CEO) blijkt een waardevol middel om de ervaringen van inwoners te monitoren en te verbeteren. Met het CEO Nieuwe Stijl kunnen we kwalitatief onderzoek doen en leer- en verbeterinformatie verkrijgen. In een leernetwerk met acht gemeenten hebben we dit verkend en op 13 september organiseren we samen met de VNG, VWS en andere gemeenten een landelijke proeverij om inspiratie op te doen voor verbetering van de toegang en dienstverlening op basis van inwonerservaringen. De aanmelding voor deze online proeverij is geopend. We hopen je daar te ontmoeten en te inspireren.

 
Rapport
Bronnenstudie: Toegang in ontwikkeling
In dit rapport biedt Movisie overzicht en inzicht in wat volgens bestaande studies wel en niet werkt in de gemeentelijke toegang. De bronnenstudie en infographic kunnen door gemeenten worden gebruikt in het gesprek over het verbeteren van de toegang en helpt om keuzes te onderbouwen.
Bekijk het rapport
 
 
Artikel
Wat telt: de inwoner bepaalt zelf wat belangrijk is 
Steeds meer wijkteams en gemeenten willen bij de invulling van hun opdracht voor passende ondersteuning voor elke inwoner, beter aansluiten bij de ervaringen van de inwoner zelf. Het gespreksinstrument Wat telt geeft handvatten voor werken met meer aandacht voor wat inwoners belangrijk vinden.
Lees het artikel
 
 
Bijeenkomst
Online proeverij: meer halen uit cliëntervaringsonderzoek
Steeds meer gemeenten willen weten wat de ervaringen van inwoners zijn met de hulp en steun die zij krijgen, om daarmee te leren en te verbeteren. Het cliëntervaringsonderzoek (CEO) biedt kansen om rijkere informatie op te halen. Maar hoe haal je hier meer uit? Daar leer je tijdens deze online proeverij meer over.
Lees meer
 
 
 
Bijeenkomst
Miniserie regie - eerste bijeenkomst: Krachtig in regie
In de eerste van een serie van 3 bijeenkomsten over regie zoomen we in op eigen regie en casusregie. Wat helpt inwoners om waar mogelijk regisseur te blijven over hun eigen leven, wat helpt niet? En hoe kan ervoor gezorgd worden dat alle professionals die actief zijn binnen het huishouden zo optimaal mogelijk met elkaar samenwerken? 
Lees meer
 
 
 
Meer nieuws
IDEAAL: veranderbeweging naar integraal werken in Apeldoorn
Nieuwsgierig verbeteren: essay van VNG over de veranderopgave in de lokale toegang tot hulp en ondersteuning
In samenspraak met de inwoner cliëntondersteuning ontwikkelen
 
Agenda
13
sep
Proeverij: meer halen uit cliëntervaringsonderzoek
Online, 9.30 - 12.00 uur
28
sep
Koepel Adviesraden: inspiratiesessie 'Verbeteren van de toegang voor inwoners'
Online, 10.00 - 11.30 uur
2
okt
Krachtig in regie: inwoners helpen bij eigen regie en inzetten van casusregie (deel 1 van miniserie Regie)
Online, 14.00 - 15.30 uur
13
NoV
Procesregie en doorbraakroutes: hoe toch tot oplossingen komen (deel 2 van miniserie Regie) 
Online, 14.00 - 15.30 uur
11
dec
Landelijke bijeenkomst toegang: een betere toegang voor inwoners in het sociaal domein
Live in Utrecht, 12.30 - 17.30 uur
Bekijk de complete agenda
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht