En: 'Ik ben 95 en weet niet altijd alles meer van de laatste tijd, maar dingen van vroeger weet ik nog heel goed hoor!'
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
24 juni, 2023
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Nieuwsflits dementie
 
Beste lezer,
Hans Alderliesten
Projectleider
bij Movisie
Coby klinkt verontwaardigd: ‘Ik? Aan die tafel om koffie te drinken met die groep mensen met dementie? Nooit!’ Casemanager Trudy: ‘Zou je willen meehelpen de koffie in te schenken?’ Coby: (stilte) ‘Jazeker! Dat lijkt me mooi, dan doe ik tenminste iets nuttigs...’ Mensen met dementie willen niet alleen graag mee blijven doen, ze kúnnen ook meedoen aan de samenleving. Van betekenis zijn voor anderen, nieuwe vriendschappen aangaan, lotgenoten ontmoeten, gewoon even weg van huis, onder gelijkgestemden. Laten we er alles aan doen om in buurten en wijken plekken en activiteiten te creëren, safe havens, waar mensen met dementie én hun naasten welkom zijn en welkom blijven. 
 
Interview
De rol van de gemeente bij realiseren van zinvolle daginvulling voor mensen met dementie: opgaven en kansen 
In veel gemeenten is én wordt gewerkt aan zinvolle daginvulling voor mensen met dementie. Wat kunnen gemeenten doen om behoefte en aanbod (beter) bij elkaar te brengen en de aanpak hieromtrent te versterken?
Lees het artikel  
 
 
Essay
Aandacht voor léven met dementie  
Dementie heeft een levensbrede impact, maar dat hoeft niet te betekenen dat mensen met dementie aan de zijlijn komen te staan. Welke rollen en uitdagingen liggen er in het sociaal domein om mensen met dementie passend en tijdig te ondersteunen?
Lees verder 
 
 
Meer informatie
Vernieuwde website programma Implementatie Zorgstandaard Dementie 
In dit programma gaan Dementie Netwerk Nederland (DNN), Movisie en Vilans samen met de regionale dementienetwerken in Nederland aan de slag met de implementatie van de Zorgstandaard. Blijf via deze site op de hoogte van het laatste nieuws en bijeenkomsten.
Naar de website 
 
 
Blog
Het belang van zinvolle daginvulling voor mensen met (beginnende) dementie 
 'Ik ben 95 en weet niet altijd alles meer van de laatste tijd, maar dingen van vroeger weet ik nog heel goed hoor!' Onderzoeker Lars Ramaker schrijft over een ontmoetingsactiviteit voor mensen met (beginnende) dementie in een plaatselijk ontmoetingscentrum in gemeente Hoogeveen.
 
Lees de blog 
 
Meer nieuws
Infographic: werken aan zinvolle daginvulling voor mensen met dementie 
Terugblik: leerbijeenkomst ‘Casemanagement, zo kan het ook!’ 
De Zorgstandaard Dementie: hoe staat jouw netwerk ervoor? 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht