En: bekijk de video over de impact van de Alliantie Verandering van Binnenuit
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Alliantie voor emancipatie in migranten- en vluchtelingengemeenschappen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online

22 juni, 2023
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
 
 

Lees hier meer over dit nieuwe logo
Bijeenkomst
Weerbare stemmen vertellen - 3 augustus 2023
De Alliantie Verandering van Binnenuit organiseert op donderdagavond 3 augustus 2023 een vertelbijeenkomst in het Amsterdam Museum. Deze bijeenkomst is in het kader van de viering van 25 jaar Gay Games Amsterdam 1998. Begrip, empathie en verandering van binnenuit staan centraal. Een mooie kans om te leren van de empowermentverhalen van lhbti+ personen met een migratieachtergrond.

Op deze storytellingbijeenkomst hoor je de stemmen van degenen die te maken hebben met discriminatie, misbruik, eerwraak en verlating. We duiken in persoonlijke ervaringen en concrete oplossingen. We maken de uitdagingen van lhbti+ personen met een migratieachtergrond zichtbaar en vieren de successen. Samen omarmen we de rijke diversiteit aan ervaringen en verhalen. En je kunt de tentoonstelling over de Gay Games bezoeken.
Meld je aan
 
Facebook Twitter WhatsApp Linkedin
 
‘De Alliantie Verandering van Binnenuit werkt aan belangrijke onderwerpen waar ik graag een steentje aan bijdraag
Bora Avrić van Movisie is de nieuwe projectleider van de Alliantie Verandering van Binnenuit. Hoe kijkt Bora Avrić aan tegen verandering van binnenuit in migranten- en vluchtelingengemeenschappen? We vroegen hem ook naar de plannen van de alliantie.
Facebook Twitter WhatsApp Linkedin
 
Lees het interview
 
Video
‘Bedenk dat het bij jou gebeurt, dan ga je anders denken’
De Alliantie Verandering van Binnenuit bestaat vijf jaar. De impact binnen tot voor kort gesloten gemeenschappen verspreidt zich als een olievlek. Dat laat de succesvolle Stichting Life&Style zien. Wekelijks organiseert Life&Style dialoogtafels over moeilijk bespreekbare onderwerpen zoals gendergerelateerd geweld en seksuele diversiteit. Ze gebruiken hiervoor de methodiek die Stichting Kezban, partner in de alliantie, hen heeft geleerd. Paul van Yperen sprak met oprichtster Ouarda el Morabet en ‘krachtmoeder’ Malika.
Bekijk het interview
 
Facebook Twitter WhatsApp Linkedin
 
‘Ik wil een kaars aansteken in plaats van de duisternis vervloeken’
Nevzat Cingöz is docent Social Work en gespreksleider voor de Alliantie Verandering van Binnenuit. Met Turkse Nederlanders gaat Nevzat in gesprek over thema’s als gender, seksuele voorkeur en diversiteit. Wat drijft hem en wat vond hij de mooiste gesprekken?
Facebook Twitter WhatsApp Linkedin
 
Lees het artikel
 
Tentoonstelling
Gay Games Amsterdam 1998-2023
In augustus 1998 kwamen tienduizenden homoseksuele mannen en lesbische vrouwen naar Nederland voor Gay Games Amsterdam 1998. Het werd een hoogtepunt in de geschiedenis van de lhbti+ emancipatie. Maar 25 jaar geleden waren queer personen van kleur, transgender personen, non-binaire en intersekse personen minder zichtbaar in de Nederlandse samenleving dan nu. Ook tijdens de Gay Games. Hun verhalen zijn nauwelijks terug te vinden in de archieven.

In een tentoonstelling in het Amsterdam Museum neemt gastconservator Feargal Agard ons mee terug in de tijd. Feargal kijkt met de queer blik van een nieuwe generatie lhbti+ personen naar Gay Games Amsterdam 1998 en laat ook nieuwe verhalen aan bod komen. Deze tentoonstelling kun je bekijken tijdens de vertelbijeenkomst van de Alliantie Verandering van Binnenuit op 3 augustus 2023.
Lees over de tentoonstelling
 
 
Syrische migranten en geweld uit naam van de familie-eer
Begin 2023 verscheen er een zorgwekkend rapport van de Nationale Politie over eergerelateerd geweld onder Syrische migranten. Eerder waren met name mensen met een Turkse en Marokkaanse achtergrond betrokken bij dit geweld. Hoe kunnen we het probleem effectief aanpakken?
Facebook Twitter WhatsApp Linkedin
 
Bekijk het artikel
 
Nog geen abonnee?
Abonneer je op de nieuwsbrief Verandering van binnenuit
Regelmatig versturen wij deze nieuwsbrief over de Alliantie Verandering van Binnenuit. Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Abonneer je dan via onderstaande knop. Ontvang je de nieuwsbrief al, dan hoef je niets te doen.
Ik wil de nieuwsbrief ontvangen
 
Facebook Twitter WhatsApp Linkedin
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht