En: Macht maken voor betere woningen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
De taal van gastvrijheid in het buurthuis
Een man uit de buurt wordt tijdelijk uit het buurthuis gezet, in verband met overlast voor andere bezoekers. Hoe zorg je als buurtprofessional dat deze man op ten duur weer terug kan komen naar het buurthuis, terwijl je het veilig en fijn houdt voor andere buurtbewoners én de man zelf? Moni Hanasbei, GGZ-coach welzijn en kwartiermaker, geeft advies over de omgang met buurtbewoners met psychische kwetsbaarheid.
Lees het verhaal >
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Museum zonder muren
Toen het idee ontstond om vanuit het Buurtmuseum Indische Buurt aandacht te besteden aan de vraag 'Hoe heeft arbeidsmigratie de identiteit van een stad verrijkt en veranderd?' had Bekende Amsterdammer en buurtbewoner Mehdi het antwoord: een verhalende tentoonstelling over de alledaagse gebruiksvoorwerpen en rituelen van de eerste generatie Marokkaanse arbeidsmigranten. Wat is het effect van de tentoonstelling op de Indische Buurt en haar bewoners?
Lees het verhaal >
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Laat ons niet in de kou staan
Koffie, badjassen en een bewonersavond. Op deze creatieve wijze komt het ‘vergeten’ buurtje Valeriuskwartier op de gemeentelijke agenda. 
Aandacht krijgen als buurt is niet gemakkelijk, maar het is wel een voorwaarde om macht te maken. Opbouwwerker Reynuck vertelt hoe een buurtonderzoek tot bewonersbetrokkenheid en activisme leidt. En wat een actieve samenwerking tussen bewoners en opbouwwerk kan opleveren. 
Lees het artikel >
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Community builder en beter werken vanuit ABCD?
LSA bewoners ondersteunt bewonersinitiatieven in het vormen van sterke gemeenschappen. Ze werken hierbij volgens de uitgangspunten van de ABCD-methode: een methode die werkt vanuit de krachten en kwaliteiten binnen een gemeenschap. 

Om in meer buurten aan de slag te gaan met de ABCD-methode, zijn ze op zoek naar mensen die al in een buurt werken en die zich willen verdiepen in het ABCD gedachtegoed en hier in de praktijk mee willen werken en experimenteren middels een trainingstraject. Wil jij door LSA opgeleid worden als ABCD community builder? 
Lees hier meer >
 
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden