En: wie is wie bij dementie?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
8 november, 2022
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Nieuwsflits dementie
 
Beste lezer,
Hans Alderliesten
Projectleider
bij Movisie
‘Laten we mensen met dementie niet in hokjes stoppen, maar in onze harten sluiten.’ Deze mooie uitspraak hoorde ik op het Nationale Dementie Congres van een trainer van Alzheimer Nederland. In veel gemeenten wordt er hard gewerkt om mensen met dementie een zinvolle daginvulling te geven. Dat is belangrijk, want het gaat niet vanzelf. Als iedereen een stapje harder zet, komen we dichter bij het ideaal van een dementievriendelijke samenleving. Een samenleving waarin we niet de mens vergeten, maar de ziekte. Als Movisie zijn we onder de indruk van wat we in lokale praktijken aantreffen. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.
 
Online bijeenkomst
Doen wat werkt bij het organiseren van zinvolle daginvulling voor mensen met dementie 
Wat is er nodig om zinvolle daginvulling voor thuiswonende mensen met dementie te versterken in gemeenten? Deze vraag staat centraal tijdens dit webinar op 1 december van 15.30 – 17.00 uur.
Meld je aan 
 
 
Rapport
Vergeet ons niet: gemeentelijk ontwikkeltraject voor de versterking aanpak thuiswonende mensen met dementie 
In 2022 heeft Movisie 34 gemeenten begeleid om het aanbod ten aanzien van daginvulling voor mensen met dementie en hun naasten te versterken. In dit rapport laten we zien welke beweging er op gang is gebracht en delen we inspirerende voorbeelden uit de praktijk.
Lees het rapport  
 
 
Video
Kennissessie van ZonMw en Movisie over dementie 
Hoe ziet een zinvolle daginvulling voor mensen met dementie eruit? En hoe betrekken we mensen met dementie bij de samenleving? In gesprek met Cornel Vader (programmavoorzitter ZonMw), Hans Alderliesten (projectleider Movisie), Sander Teertsma (Stichting Kameraad) en Christien Bajema (gemeente Leeuwarden).
Bekijk de video   
 
 
Tips en tools
Samenwerken met en voor mantelzorgers: verder in samenwerking 
Omdat steeds meer ouderen langer thuis wonen zijn er ook steeds meer mantelzorgers. Het programma In voor mantelzorg-thuis stond geheel in het teken van het realiseren van een betere samenwerking met en voor mantelzorgers. In deze publicatie vind je de geleerde lessen, tools en tips.
Naar de publicatie 
 
 
Artikelenreeks: thuiswonende migrantenouderen met vergeetachtigheid of dementie
Rotterdamse aanpak migrantenouderen met vergeetachtigheid of dementie 
Met de verkeerde schoenen de moskee uit 
‘Stereotiepe benadering van migrantenouderen doet geen recht aan diversiteit in de praktijk’ 
Multidisciplinaire aanpak voor vergeetachtige migrantenouderen
Infographic
Wie is wie bij dementie? 
Deze infographic brengt het landschap van zorg- en welzijnsprofessionals rond een cliënt in kaart. Zo geeft de ‘Wie is wie’ antwoord op een van de meest basale vragen: wie staan er om de cliënt heen en wie doet wat?
Download de infographic
 
 
Agenda
01
dec
Online bijeenkomst: doen wat werkt bij het organiseren van zinvolle daginvulling voor mensen met dementie 
Aanmeldingen geopend | 15.00 - 17.00 uur
30
jan
Slotbijeenkomst projecten 'Versterking aanbod thuiswonende mensen met dementie'
Save the date | 09.30 - 15.00 uur te Amsterdam
 
Blog
‘Thuis praten de muren niet terug’ 
‘Dementie is een levensbrede ziekte, die zich niet aan hokjes houdt. Het is een nare aandoening – maar laten we met elkaar proberen niet de focus op de aandoening te leggen, maar op de mens. "Vergeet de ziekte, onthoud de mens", zo luidde een campagneslogan uit België.’
Lees verder 
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht