En: ‘Iedereen wil wat betekenen voor anderen’
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
‘Uitsluiting gaat vanzelf, insluiting vraagt voortdurend inzet’
Een kwartiermaker maakt ruimte voor mensen die buitengesloten worden. Ook buurtmakers en opbouwwerkers streven naar een inclusieve buurt. In gesprek met Doortje Kal en Jeroen Gradener bespreken we de parallellen tussen samenlevingsopbouw en kwartiermaken. 

Heb jij zelf ervaring met kwartiermaken? Deel jouw verhaal met de buurtwijs-redactie hier
Lees het artikel
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
‘Iedereen wil wat betekenen voor anderen’
Hoe zorg je voor thuisgevoel in een buurt met veel alleenstaanden? In de Dichtersbuurt komen bewoners en buurtmakers met verschillende achtergronden en talenten samen. Dankzij hun inzet voelen de bewoners zich toch niet alleen. Samen creëren zij laagdrempelige activiteiten en feestjes, zodat iedereen zich uitgenodigd voelt om samen te komen. 
Lees het verhaal
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Voorman van het opbouwwerk: Wil van de Leur
‘Opbouwwerk is altijd het beroep van de toekomst geweest’, zo klonk het levensmotto van Wil van de Leur. Vanaf zijn vliegende start als opbouwwerker op 23-jarige leeftijd maakt hij zich hard voor het beroep. Hij zag opbouwwerk als een zelfstandige, serieus te nemen professie met vakkrachten aan het roer. Zien we het opbouwwerk nog steeds in dit daglicht?
Lees het verhaal
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Opbouwwerk is geen luxe
Wijken bloeien op door te investeren in duurzame relaties. Tussen bewoners, maar ook met wijk professionals. Langdurige aanwezigheid van opbouwwerk is bijvoorbeeld belangrijk om bewoners en hun gemeenschappen te versterken. Opbouwwerker Wessel juicht de groeiende belangstelling voor duurzame samenlevingsopbouw toe, maar maakt zich ook zorgen om de marginale positie van opbouwwerk. Waar loopt hij tegenaan?
Lees het artikel 
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
'De kracht van een bekend gezicht'
Opbouwwerker Jonathan heeft een boekje vol adresjes, voor een kop koffie en - soms nog belangrijker - voor een toiletbezoek. Hij moest een band opbouwen met bewoners om zomaar gebruik te maken van hun toilet. Langzaam werd hij een vertrouwd gezicht in de buurt. Hoe heeft een bekend gezicht zijn invloed gehad op zijn relatie met de bewoners? 
Lees het verhaal
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Verbindingsfestival Samen Buurten
De stijgende zorgvraag, vergrijzing en eenzaamheid in Nederland, zijn een steeds groter wordende maatschappelijke uitdaging. Verschillende gemeentes en kennispartners uit Flevoland organiseren daarom het Verbindingsfestival Samen Buurten op 14 november 2022.

Het Verbindingsfestival is een kennis- en netwerkfestival waar je inspiratie opdoet over het creëren en behouden van sociale en vitale buurten én waar je mensen kan ontmoeten, bij wie dit thema ook een belangrijke rol speelt. De bewoner staat hier centraal. Op 14 november zijn zowel professionals als bewoners van harte welkom om te luisteren, te vertellen, te verbinden en te inspireren. 
Lees verder
 
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden