En: de kracht van een ouderinitiatief uit Veenendaal
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
4 oktober, 2022
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Nieuws Verbetertraject Toegang 
 
Beste lezer,
Karin Sok
Projectleider 
bij Movisie
Het werken aan een betere toegang voor inwoners vraagt om versterking van uitvoeringskracht en samenwerking met inwoners. De afgelopen twee jaar hebben we ruim 20 gemeenten begeleid bij verbeteringen in de toegang. Zo’n verbetering kost tijd, lef én doorzettingsvermogen om tot een nieuwe en integrale werkwijze te komen, waarin professionals kunnen doen wat daadwerkelijk voor betekenis is voor inwoners. Samen met de VNG gaan we daarom ook in 2023 door met het bieden van kennis en ondersteuning voor een betere toegang voor inwoners. Er is onder andere ruimte voor lerende praktijken, visieleertrajecten, kennisdeelbijeenkomsten en leernetwerken op specifieke thema's. Doe jij met ons mee? 
 
Vooruitblik
Verbetertraject toegang in 2023: wat is het aanbod?

Benieuwd naar waar je aan kunt deelnemen of gebruik van kunt maken in 2023? Bekijk ons aanbod via onderstaande button. De VNG zet de doorontwikkeling van het project toegang voort vanuit het samenwerkingsplatform sociaal domein. Heb je specifieke interesse in het Visieleertraject van de VNG? Lees dan hier verder. Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op via toegang@movisie.nl.

Flyer aanbod 2023
 
 
Rapport
De resultaten van het Verbetertraject Toegang
We zijn twee jaar bezig met het Verbetertraject Toegang. In deze publicatie delen we de behaalde resultaten en gaan we in op de veranderingen die nog nodig zijn op het gebied van samenhang, inwonerbetrokkenheid en uitvoering.
Naar het rapport
 
 
Interactieve kaart
Deelnemende gemeenten Verbetertraject Toegang op de kaart 
Alle gemeenten die deelnemen aan het Verbetertraject Toegang en/of Koploperproject Cliëntondersteuning zijn gebundeld op deze interactieve kaart. Benieuwd waarmee zij aan de slag gaan? Klik dan op de kaart voor meer informatie over het traject in de betreffende gemeente.
Bekijk de kaart 
 
 
Uit de praktijk
De kracht van een ouderinitiatief uit Veenendaal: zorg en ondersteuning dichtbij en op maat 
Jongvolwassenen met autisme die zelfstandig wonen en tegelijkertijd met elkaar optrekken: in de Grasboom in Veenendaal gebeurt het. We spreken erover met één van de ouders, Pieter Rem, en Christa Visser (gemeente Veenendaal).
Lees het interview
 
 
Factsheet
Factsheet: Verbetertraject Toegang
In deze factsheet delen we de huidige stand van zaken rondom het Verbetertraject. Welke gemeenten doen mee? Wat weten we over vraagverheldering? En welke praktijkvoorbeelden zijn er gepubliceerd? 
Naar de factsheet
 
 
Agenda
3
nov
Online kennisdeelsessie: digitale toegankelijkheid
10.00 - 12.00 uur
15
nov
Landelijk congres Cliëntondersteuning 
10.00 - 17.00 uur
 
Kennisdossier in de spotlight
Voorkomen en tijdig signaleren van problemen 
In dit kennisdossier gaan we in op het voorkomen en tijdig signaleren van problemen. Hoe doe je dat als gemeente en toegangsmedewerker? Hoe werk je daarin samen met initiatieven, voorzieningen en actoren in de wijk?
 
Bekijk het kennisdossier 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht