En: voel jij ook sociaal ongemak?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
Tussen ver weg en heel dichtbij
Stichting de Wereldtuin is een bijzondere sociale onderneming in ontwikkeling, waar vrouwen uit verschillende landen en culturen zich verenigen en ontwikkelen in zelfredzaamheid en participatie. Wat maakt dit initiatief zo succesvol?  En hoe kan de Wereldtuin hun initiatief verstevigen? 
Lees het artikel
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Door de ogen van een stadsreporter
Zomaar aan een buurtactiviteit meedoen of langsgaan bij een club die je niet kent? Een camera of microfoon helpt bewoners om op onderzoek uit te gaan en vragen te stellen. Zo verrijken Stadsreporters hun eigen wereld en die van meekijkende buurtgenoten.
Lees het verhaal
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Hoe hou je ruimte vrij in een steeds vollere stad?
Met tijd en energie maakten Stichting Placemakers samen met bewoners van ongebruikte bouwgrond een inspirerende ontmoetingsplek. Welke drempels moesten zij over? En wat levert deze initiatieven niet alleen de bewoners, maar ook Amsterdam op?
Lees het praktijkverhaal
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Voorbij het sociaal ongemak
De coronacrisis heeft duidelijke sporen achtergelaten in de wijken. Werkplaats Sociaal Domein Zuyd ging in gesprek met opbouwwerkers over hun ervaring. Wat merken zij van de gevolgen voor relaties tussen bewoners in de buurt? En hoe kunnen opbouwwerkers de draad weer oppakken?
Lees het artikel 
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Groene Buur voor iedere wijk
Er zijn zoveel mensen met groene ambities voor hun buurt. Hoe mooi is het als je samen een levendig netwerk vormt dat meedeint met de seizoenen en de buurt meer klimaatbestendig maakt? Vanuit die droom creëerde Sacha een groene beweging in Almere: Groene Buur. Welke tips heeft Groene Buur voor het vergroenen van jouw wijk?
Lees verder
 
Twitter Facebook LinkedIn WhatsApp
 
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden