En: Inclusie en toegang: een wereld te winnen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
4 april, 2022
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Nieuws Verbetertraject Toegang 
 
Beste lezer,
Karin Sok
Projectleider 
bij Movisie
We zijn inmiddels ruim 1,5 jaar onderweg met het Verbeterproject Toegang en meer dan 20 gemeenten zijn met begeleiding intensief aan de slag gegaan. Het is een grote uitdaging om integraal te werken in het belang van de inwoner en ‘aan de achterkant’ te handelen volgens de wetten. Hoe werken gemeenten aan snelheid en helderheid in de toegang, aan eigen regie bij de inwoner en handelingsruimte bij de professional, aan een goede vindbaarheid en vroegtijdig signaleren in wijken en buurten? De ervaringen die gemeenten hiermee hebben opgedaan, de oplossingen die zij hebben gevonden samen met inwoners en uitvoering zijn divers en inspirerend, ook al is de veranderopgave groot. Tijdens onze landelijke bijeenkomst geven gemeenten en hun partners een inkijk in hun veranderopgave, de verbeteringen die zij hebben opgepakt en de geleerde lessen. We verwelkomen je graag op 16 mei in Utrecht! 
 
Landelijke live bijeenkomst: 16 mei 2022 in Utrecht
Een betere toegang voor inwoners in het Sociaal Domein
Tijdens deze bijeenkomst dagen we deelnemers uit om met de blik en bril van inwoners naar vraagstukken te kijken. De bijeenkomst zal in het teken staan van verfrissende ideeën en voorbeelden die deelnemers in hun eigen gemeente kunnen toepassen.
Bekijk het programma en meld je aan
 
 
Triage bij de toegang tot hulp en ondersteuning binnen het sociaal domein
Bij het inrichten van de toegang kiezen sommige gemeenten voor het toepassen van triage; een werkwijze met als doel dat de inwoner met een hulpvraag snel op de juiste plek terecht komt en passende ondersteuning krijgt. Gouda en ’s-Hertogenbosch vertellen over hun aanpak.
Naar het artikel
 
 
Blog
Inclusie en toegang: een wereld te winnen
Joy Moonen
Expert VN-verdrag Handicap
Joy Moonen (46) is getrouwd en heeft een kind. Ze kwam zwaar spastisch ter wereld. Medici waren ervan overtuigd dat zij nooit een volwaardig leven zou kunnen leiden. Joy heeft het tegendeel bewezen. Met vallen en opstaan ontdekte zij de motiverende kracht van haar beperking. 'Vanwege mijn handicap werd ik speciaal behandeld; iets dat ik juist níet wilde. Mijn lichaam werkt anders, dat klopt. Nou en?!'
 
Lees Joys blog
 
‘Ga in gesprek met inwoners’ 
Voor veel inwoners is de weg naar zorg en ondersteuning onduidelijk. Gemeenten en adviesraden moeten daarom de beweging naar het voorveld maken, vindt Harry ter Braak, voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Delft.
Lees het interview
 
 
Verbetertraject Toegang: facts & figures
Welke gemeenten doen mee aan Verbetertraject Toegang, met welke uitgangspunten houden ze zich bezig en welke kennisproducten zijn er ontwikkeld om de inwoner centraal te zetten?
Bekijk de nieuwste factsheet
 
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht