En: Toegang tot financiering voor bewonersbedrijven in kaart gebracht
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
De helden van de nacht
In het holst van de nacht organiseert De Nacht Club gevoelige gesprekken tussen bewoners en professionals die meer vertrouwen en verbinding voortbrengen. Ook Buurtwijs gaat het komende jaar op pad met buurthelden om hun ‘ongemakkelijke verhalen’ op een veilige manier vorm te geven. 
Lees het artikel
 
 
 
Wat doet een opbouwwerker nu precies?
Opbouwwerkers zijn een belangrijk onderdeel van de wijk. Maar wat zijn en doen opbouwwerkers nou precies? Joey Hus, opbouwwerker in Den Haag, deelt het antwoord. Met telefoon en selfiestick neemt hij je mee door zijn wijk en vertelt hij wat het nou écht is dat een opbouwwerker doet.
Lees of kijk verder
 
 
 
Een prikbord vol blijmakers
In Utrechtse wijk Lunetten zijn maar liefst 5200 buurtbewoners lid van het online community Prikbord Lunetten. Beheerster Esther Droste vertelt hoe het platform tot meer aandacht, contact en onderlinge waardering leidt tussen wijkbewoners die elkaar anders niet zouden treffen.
Lees het praktijkverhaal
 
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
De voorvechter van bewonersmacht: Henk Cornelissen
Het gaat niet om de tekortkomingen van de bewoners, maar om hun ongebruikte potenties. Deze mantra omarmt Henk Cornelissen al vroeg in zijn carrière als opbouwwerker en voert deze door tot diep in alle haarvaten van de grootste bewonersorganisatie: het LSA.
Lees het artikel 
 
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Aangenaam Kennismaken via de Rotaryclub Rotterdam Feijenoord
Wie de Rotary niet kent denkt al snel aan een club welgestelde, witte, oudere mannen. Dat kan ook anders. RC Rotterdam Feijenoord is een cultureel diverse club, die zich actief inzet voor de buurt. De focus ligt hier niet op geld, maar op talent en netwerk. 
Lees verder
 
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Leef je langer door goed buurtcontact?
Waarom leven mensen in de ene buurt langer dan in een andere? Kees Fortuin, expert op het gebied van gemeenschappen, en opbouwwerker Daniël Pit verkennen deze vraag in hun podcast. Wat doet sociale interactie met ons en hoe maak je dat zichtbaar in waardestromen?
Lees of luister verder
 
 
 
Overig
 
 
Wat gebeurt er als je de bewoners hun gang laat gaan?
 
 
Marjons strijd tegen de eenzaamheid
 
 
Buurtblik: Films en podcasts uit de buurt voor en door senioren
 
Toegang tot financiering voor bewonersbedrijven in kaart gebracht
 
 
De collectieve strijd tegen de krottenkoning van Rotterdam
 
 
Lees meer op buurtwijs.nl
 
Aangenaam Kennismaken 
Diversiteit maakt samenleven soms uitdagender én rijker. Maar onbekend maakt onbemind luidt het gezegde. Gelukkig zijn er veel prachtige initiatieven die buurtbewoners met verschillende achtergronden met elkaar laten kennismaken. Buurtwijs maakt deze initiatieven meer zichtbaar: om elkaar en anderen te inspireren, om van elkaar te leren en om te laten zien hoe er in buurten met passie wordt gewerkt aan ontmoetingen die Nederland een stukje mooier maken!
Bekijk de rubriek »
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden