En: Cliëntondersteuning voor iedereen: tips en instrumenten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
2 februari, 2022
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
OCO Nieuws
 
Beste lezer,
Bora Avrić
Projectleider
bij Movisie
Ik start het nieuwe jaar 2022 met grote waardering en dank voor jullie inzet van afgelopen jaar! En de hoop dat we een jaar krijgen waarin de coronacrisis minder invloed op ons zal hebben en er weer meer fysieke bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden. Juist voor mensen in een kwetsbare positie is fysieke ontmoeting noodzakelijk en daar kan een cliëntondersteuner een hele belangrijke rol in spelen. Ook extra aandacht voor koplopers die hun ambassadeursfunctie oppakken en regionale bijeenkomsten organiseren (en georganiseerd hebben) en die een belangrijke agenderende, verbindende en inspirerende rol spelen in de doorontwikkeling van onafhankelijke cliëntondersteuning. Kortom, genoeg mooie en nieuwe uitdagingen in 2022!
 
Contactpersoon statushouders: spin in het web in Alkmaar
Alkmaar heeft in het kader van het Koploperproject een nieuwe functie in het leven geroepen: de contactpersoon statushouders. Deze fungeert als een verbindende schakel en wegwijzer voor professionals, organisaties en inwoners in het landschap van zorg en ondersteuning aan statushouders.
Lees het artikel
 
 
Vertrouwen en continuïteit: belangrijke ingrediënten in onafhankelijke ondersteuning jongeren
In het Koploperproject zet Apeldoorn specifiek in op het versterken van inwonerondersteuning voor kwetsbare jongeren met twee projecten. Kenmerkend voor beide projecten is een outreachende aanpak, het creëren van een vertrouwensband en continuïteit.
Lees verder
 
 
Onafhankelijke inwonerondersteuner Jeugd: belang van het gezin voorop
In de gemeente Putten zijn ze twee jaar geleden vooruitstrevend gestart met uitbreiding van de traditionele Onafhankelijke Inwoner Ondersteuning (OIO) met specifieke OIO voor jeugd en gezinnen. In gesprek met Nelleke Hamstra (gemeente Putten) en Iris van den Hoorn (Stimenz).
Lees het interview
 
 
Themapublicaties
Cliëntondersteuning voor iedereen: tips en instrumenten
Hoe zorg je ervoor dat er geschikte cliëntondersteuning is voor alle inwoners in de gemeente die dat nodig hebben? Deze handreikingen staan boordevol tips en instrumenten die direct toepasbaar zijn voor een cliëntondersteuner of een beleidsadviseur van de gemeente.
 
Naar de publicaties
 
Ook interessant
Ter inspiratie: regionieuwsbrief OCO gemeente Overbetuwe, Neder-Betuwe en Rheden
Stichting Pelita: handreiking passende zorg en ondersteuning voor migrantenouderen
Online koffiebijeenkomsten thema Ouderen & Wmo-Wlz
Op 15 maart organiseren we twee online koffiebijeenkomsten om te sparren over het thema Ouderen (13.30 – 14.30 uur) en over de Overgang Wmo-Wlz (14.30 – 15.30 uur). Wat houdt jou bezig, waar heb jij vragen over? Meld je aan bij Eveline Even (e.even@movisie.nl) en praat mee.
 
Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief of een wijziging doorgeven?
Dat kan hier
 
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht