En: Succesvolle transformatie van het sociaal domein in Oude IJsselstreek
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
28 juli, 2021
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Nieuws Verbetertraject Toegang 
In de nieuwsbrief van Verbetertraject Toegang praten we je bij over de meest recente ontwikkelingen. Ook delen we nieuwsberichten, ervaringsverhalen en andere inspiratie.

Op de themapagina kun je alle beschikbare kennis over de toegang tot het sociaal domein vinden. Dit doen we vanuit 7 uitgangspunten, zoals afstemming op alle levensgebieden, handelingsruimte voor medewerkers en voorkomen en tijdig signaleren van problemen. Per uitgangspunt delen we rapporten, tools, artikelen en andere kennis. 

Heb je vragen of tips? Laat het ons weten via een reactie op deze mail.

Hartelijke groet,
Projectteam Verbetertraject Toegang
 
Eerst kijken naar wat iemand nodig heeft, dan pas naar de regels
De financiering van zorg en ondersteuning voor inwoners van gemeenten is vaak verkokerd georganiseerd. Kan dit anders? Daarover en meer ging Movisie-bestuurder Janny Bakker-Klein in gesprek met Erik Dannenberg (Divosa), Aline Molenaar (Per Saldo) en Hanneke Mateman (Movisie).
 
Lees het artikel
 
Succesvolle transformatie van het sociaal domein in Oude IJsselstreek
In 2018 besloot de gemeente Oude IJsselstreek dat het anders moest: beter én goedkoper. Inmiddels is de kwaliteit van geleverde zorg verbeterd, de tevredenheid van inwoners is toegenomen en het bleek goedkoper uit te vallen. Hoe kan dat? 
 
Lees verder 
 
Niet doormodderen, maar doorbreken
De Doorbraakmethode werkt echt: 81% van de mensen ervaart meer kwaliteit van leven na het inzetten van deze methode. Eelke Blokker, oprichter Instituut voor Publieke Waarden, vertelt. 'Toegangs-medewerkers moeten serieus genomen worden, hoe dan ook.'
 
Lees het interview
 
Gemeente Oosterhout werkt van buiten naar binnen aan de toegang
Rachel Bakker
Senior beleidsadviseur
Bij gemeente Oosterhout komt het Verbetertraject Toegang op het juiste moment. 'We waren druk bezig met onze visie op het sociaal domein, waar de toegang een prominent hoofdstuk in heeft. We vroegen ons af hoe we onze visie - een transparante, goed georganiseerde toegang voor inwoners – tot uitvoering konden brengen. We vinden het erg belangrijk om voor die verbeterde toegang samen te werken met inwoners en onze maatschappelijke partners.'
 
Lees het interview
 
Kennisdossier in de spotlight
Handelingsruimte voor medewerkers
In dit kennisdossier gaat het om ruimte en mandaat van toegangsmedewerkers. Zijn zij in staat een passende oplossing te realiseren? Kunnen zij laveren tussen wetgeving, financieringsstromen en de vraag van inwoners? 
 
Bekijk het kennisdossier
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht