En: Irene Thuis over de toegang tot hulp: ‘Luisteren, luisteren, luisteren’
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
8 juni, 2021
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Nieuws Verbetertraject Toegang 
In de nieuwsbrief van Verbetertraject Toegang praten we je bij over de meest recente ontwikkelingen. Ook delen we nieuwsberichten, ervaringsverhalen en andere inspiratie.

Op de themapagina kun je alle beschikbare kennis over de toegang tot het sociaal domein vinden. Dit doen we vanuit 7 uitgangspunten, zoals afstemming op alle levensgebieden, handelingsruimte voor medewerkers en voorkomen en tijdig signaleren van problemen. Per uitgangspunt delen we rapporten, tools, artikelen en andere kennis. 

Heb je vragen of tips? Laat het ons weten via een reactie op deze mail.

Hartelijke groet,
Projectteam Verbetertraject Toegang
 
 
‘Luisteren, luisteren, luisteren’ 
Voor veel inwoners is het nauwelijks te volgen hoe de toegang tot hulp is georganiseerd. Daarom is er cliëntondersteuning. Maar wat als je dat ook niet kunt vinden? Irene Thuis, bestuurder bij MEE Zuid-Limburg: ‘We moeten véél meer tijd en energie steken in preventie.’
 
Lees het interview 
 
 
Betere toegang tot ondersteuning vraagt omslag bij gemeenten
Inwoners die bij de gemeente aankloppen voor hulp en ondersteuning lopen vaak tegen dezelfde dingen aan, zo blijkt uit diverse onderzoeken en rapporten. Volgens programmadirecteur Anita Peters is een systeemverandering nodig.
 
Lees het artikel 
 
‘Minder zorg, meer geluk’
Miriam Haagh
Wethouder Breda
Miriam Haagh is sinds 2014 wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren van de gemeente Breda. Miriam is lid van de VNG-commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs en voert gesprekken met het ministerie, branche- en cliëntorganisaties. Daarnaast is ze voorzitter van de stuurgroep van het Verbeterprogramma Toegang. ‘Als de toegang niet als goed wordt ervaren loopt vaak de samenwerking tussen partijen in het voorliggende veld niet soepel. Ook moet je goed kijken naar de toewijzing van maatwerkvoorzieningen. Het verbeterprogramma is een goed initiatief om van elkaar te leren in het hele land.’
 
Lees het interview 
 
Kennisdossier in de spotlight
Regie en zeggenschap
In dit kennisdossier gaat het over regie en zeggenschap van inwoners. Zijn zij betrokken bij het vinden van passende en tijdige hulp? En wordt het ondersteuningsplan mét hen opgesteld?
 
Bekijk het kennisdossier
 
Forum Verbetertraject Toegang sociaal domein


Op het forum Verbetertraject Toegang kunnen deelnemende én niet deelnemende gemeenten aan het traject zich aanmelden. Hier worden de meest recente vraagstukken en discussies met betrekking tot het project weergegeven. Doel van het forum is het uitwisselen van kennis en ervaringen van gemeenten, zodat gemeenten van elkaar kunnen leren. Interesse? Meld je aan door een mail te sturen naar forum.helpdesk@vng.nl.

 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht