Concrete handvatten en nuttige tips & tricks
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
3 juni, 2021
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
OCO Nieuws
 
Nieuwsbrief special
Lancering themapublicaties onafhankelijke cliëntondersteuning  
Joost de Haan
Projectleider bij Movisie
In het Koploperproject Cliëntondersteuning zijn het afgelopen jaar themabijeenkomsten georganiseerd waarin zeven thema’s centraal stonden: Jeugd, LVB, Dak- en thuisloosheid, Wmo naar Wlz, Werk & inkomen, Communicatie en Ouderen. Uit deze bijeenkomsten zijn verschillende themapublicaties voortgekomen, boordevol handvatten en handige tips. We spreken projectleider Joost de Haan over de totstandkoming en nuttige tips & tricks.
 
Lees het interview 
 
 
Onafhankelijke cliëntondersteuning voor dak- en thuisloze mensen
In deze handreiking lees je over de uitdagingen waar zowel dak- en thuisloze mensen als cliëntondersteuners mee te maken krijgen in contact met elkaar en met instanties. We bieden concrete handvatten voor cliëntondersteuners en gemeenten om OCO goed te positioneren voor deze groep.
Bekijk de publicatie 
 
 
Onafhankelijke cliëntondersteuning voor ouderen
In deze handreiking vind je in de verschillende hoofdstukken tips en handvatten om ouderen te bereiken, hulpmiddelen om met hen het gesprek aan te gaan en om de eventuele ondersteuningsbehoeften in kaart te brengen.
Bekijk de publicatie 
 
 
Onafhankelijke cliëntondersteuning voor jeugd
In deze handreiking staan inzichten en ervaringen gebundeld om gemeenten handvatten te bieden om aan de slag gaan met het inzetten van OCO voor jongeren (en hun gezin) die te maken hebben met complexe problematiek en/of de overgang van 18- naar 18+.
Bekijk de publicatie 
 
 
Onafhankelijke cliëntondersteuning bij de overgang van Wmo naar Wlz
Deze handreiking richt zich op de rol van onafhankelijke cliëntondersteuning bij de overgang van de Wmo naar de Wlz. Wat speelt er rondom die overgang voor inwoners, wat zijn aandachtspunten en welke aanpakken bestaan er om de verbinding te maken tussen OCO vanuit de Wmo en Wlz?
Bekijk de publicatie 
 
 
Onafhankelijke cliëntondersteuning voor mensen met een LVB
Bij het signaleren en op weg helpen naar de juiste ondersteuning kan onafhankelijke cliëntondersteuning een belangrijke rol vervullen voor mensen met een LVB. In deze handreiking bespreken we hoe OCO kan bijdragen aan het voorkomen van complexere problematiek bij mensen met een LVB.
Bekijk de publicatie 
 
 
Stappenplan strategische communicatie OCO
Hoe maak je onafhankelijke cliëntondersteuning beter vindbaar en zichtbaar binnen jouw gemeente? Met dit stappenplan kom je middels zes stappen tot een strategisch communicatieplan om daarmee aan de slag te gaan. 
Bekijk het stappenplan 
 
 
Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief of een wijziging doorgeven?
Dat kan hier
 
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht