En: vijfde tranche koplopergemeenten gestart!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
10 maart, 2021
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
OCO Nieuws
 
Start 5e tranche
21 koplopergemeenten gestart met versterken cliëntondersteuning
Op 2 maart 2021 werd de vijfde groep koplopergemeenten verwelkomd binnen het programma Koplopers Cliëntondersteuning. Tijdens de online kick-off bijeenkomst waren alle 21 gemeenten aanwezig om hun ambities en leerdoelen met elkaar te delen. 'Het thema verdient vasthoudendheid.'
Lees het artikel
 
 
Ons kent ons
De kracht van een kleine gemeente bij cliëntondersteuning
Korte lijntjes en een hoog ‘ons kent ons’ gehalte. Is dat de kracht van een kleine gemeente als het gaat over de ondersteuning van haar inwoners? Volgens gemeente Heeze-Leende wel. Wij spraken erover met een dorpsondersteuner, sociaal makelaar en een beleidsmedewerker sociaal domein.
Lees het interview
 
 
Pilot 5: bondgenoot van naasten
Meer inzetten op integrale, duurzame en passende zorg en ondersteuning voor Twentse inwoners
Elise Hol
Regiosecretaris integrale samenwerking Twente
Pilot 5 is een programma dat zich specifiek richt op gezinnen waar naasten ‘spaak’ lopen en effectieve ondersteuning in de praktijk moeilijk is. Bijvoorbeeld doordat de specifieke zorgvraag die hun familielid heeft erg complex is of buiten de reguliere ‘hokjes’ van het zorgstelsel valt. Hoe kunnen Twentse koplopergemeenten samen optrekken met het Pilot 5 programma? 
Lees verder  
 
 
Tips
Hoe organiseer je een regiobijeenkomst over OCO?
Elke koplopergemeente onafhankelijke cliëntondersteuning organiseert een regiobijeenkomst om nabijgelegen gemeenten te inspireren. Hoe organiseer je dit en wat zijn belangrijk elementen tijdens zo’n bijeenkomst?
Lees de tips  
 
 
Materialen campagne Co
Hier vind je de toolbox cliëntondersteuning
De landelijke campagne 'Co' is inmiddels afgesloten, maar de materialen zijn nog wel beschikbaar. Via onderstaande button kom je terecht in de toolbox. Deze bevat handige teksten en beeldmateriaal om de bekendheid van cliëntondersteuning te vergroten. 
Naar de toolbox
 
 
Meer nieuws
Persona’s in de communicatiestrategie om OCO beter onder de aandacht te brengen
Hoe verloopt de overgang van mensen met ggz-problematiek naar de Wlz? Praat mee!
Gemeente Waalwijk kiest voor informele cliëntondersteuning
Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief of een wijziging doorgeven?
Dat kan hier
 
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht