En: 3 tips voor het levensbreed aanbieden van clientondersteuning
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
22 december, 2020
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
OCO Nieuws

Beste allemaal,

Via deze weg wensen wij jullie namens heel Movisie het allerbeste toe voor 2021! De afgelopen kerstperiode en jaarwisseling zagen er heel anders uit. Hopelijk heeft iedereen er toch nog van kunnen genieten en zijn we opgeladen voor het komende jaar. Want ook in 2021 zetten we ons samen weer in voor het versterken van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Hartelijke groet
Projectleiders Joost de Haan & Bora Avric

 
Aandachtspunten en tips
OCO voor inwoners met een migratieachtergrond
Hoe kun je als gemeente OCO inrichten zodat het ook voor mensen met een migratieachtergrond passende ondersteuning biedt en bijdraagt aan preventie? We delen een aantal aandachtspunten en geven 6 tips.
Lees het artikel
 
Facebook Twitter Linkedin
 
Video
3 tips voor het levensbreed aanbieden van cliëntondersteuning
Hoe zorgt gemeente Veldhoven voor geschikte cliëntondersteuning voor alle inwoners die dat nodig hebben? Nienke van Eerd, projectleider cliëntondersteuning vertelt over de Veldhovense aanpak en heeft drie tips voor andere gemeenten.
Lees het interview 
 
Facebook Twitter Linkedin
 
Publicatie
Tussentijdse monitor: pilot gespecialiseerde cliëntondersteuning
In dit rapport, over de ontwikkeling van gespecialiseerde cliëntondersteuning, gaan we in op de aanpak, ambities en voortgang van koploper-gemeenten. Daarnaast staan we stil bij de succesfactoren en uitdagingen die gemeenten nu al ervaren in de ontwikkeling van gespecialiseerde cliëntondersteuning. 
Lees het rapport
 
 
Onderzoek
Friesland als pionier van OCO: wat leverde het op?
In Friesland experimenteerden ze al vóór de invoering van de eerste Wmo (2007) met vormen van cliëntondersteuning. Betekent hun vroege ervaring met cliëntondersteuning dat Friese gemeenten inmiddels expert zijn op het gebied van cliëntondersteuning?
Lees het onderzoek 
 
Facebook Twitter Linkedin
 
Inspiratiesessie
‘Onze vrienden die helpen om beleid en uitvoering te verbeteren’
Gemeenten Meppel en de Wolden organiseerden een inspiratiesessie voor andere gemeenten, waarin OCO in de overgang tussen Wmo en Wlz centraal stond. Benieuwd naar hun ervaringen en tips?
Lees het artikel
 
Facebook Twitter Linkedin
 
Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief of een wijziging doorgeven?
Dat kan hier
 
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht