En: aan de slag met pgb en clientondersteuning
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
12 oktober, 2020
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
OCO Nieuws
Terugblik landelijk congres
‘Ga terug naar de bedoeling van ondersteuning’
Op 29 september vond het online landelijk congres cliëntondersteuning plaats. Gastsprekers gingen met elkaar in gesprek over ‘Wat we kunnen leren van cliëntondersteuners en wat er in de toekomst nodig is’. Keynote spreker Jet Bussemaker gaf aan dat het systeem eenvoudiger moet worden en dat de cliëntondersteuner de taak heeft om naast de cliënt te gaan staan en de simpele weg te vinden. Benieuwd naar de highlights van het congres?
Lees het verslag en bekijk de aftermovie
 
 
Sessies landelijk congres terugkijken
Blijven leren van elkaar

Heb je een deel van het congres gemist? Of wil je graag één van de acht verdiepende sessies terugkijken? 

Bekijk alle opnames
 
 
Koploper Amersfoort
Sociale dienstverlening in gemeente Amersfoort
In gemeente Amersfoort hebben ze een integrale werkwijze als het gaat om onafhankelijke cliëntondersteuning. Sinds 2017 werken onafhankelijke cliëntondersteuning en hulp en ondersteuning vanuit de algemene voorziening in het sociaal domein samen. Benieuwd naar hoe ze dat doen?
Lees het artikel
 
 
Oproep
Wil jouw gemeente aan de slag met pgb en cliëntondersteuning?
Er zijn signalen dat cliëntondersteuning rondom het persoonsgebonden budget (pgb) nog niet altijd van de grond komt of de kennis van cliëntondersteuners ten aanzien van het pgb niet altijd voldoende is. Herken je dit signaal als gemeente en wil je hier lokaal mee aan de slag gaan? Stuur dan een mail naar Suzanne Verbree om hierover het gesprek aan te gaan met het ministerie van VWS, VNG en Per Saldo.
Stuur een mail
 
 
Leergang
Complexe casuïstiek onafhankelijke cliëntondersteuning
Wat zijn complexe casussen binnen cliëntondersteuning? En welke afwegingen maakt een cliëntondersteuner bij complexe casuïstiek? In deze korte leergang kun je aan de hand van twee casussen aan de slag met deze vragen. Het bevat twee videofragmenten met vragen en werkvormen ter nabespreking in de klas of in een trainingsgroep
Bekijk de leergang
 
 
Kijktip
Zembla: Zorgen voor Indy
Naar aanleiding van het rapport Blijvende Zorg van de Nationale Ombudsman wijst hij op de waardevolle rol die onafhankelijk cliëntondersteuners kunnen spelen ter verbetering van toegang. Het onderzoek wordt in Zembla toegelicht met het verhaal van Indy als voorbeeld. 
Bekijk de uitzending
 
 
Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief of een wijziging doorgeven?
Dat kan hier
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht