De cliëntondersteuner biedt helpende hand in tijden van corona
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
29 juni, 2020
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
OCO Nieuws
Blog
Congres cliëntondersteuning: ruimte maken voor de toekomst 
Joost de Haan
Expert bij Movisie
Herken je dat? In de waan van de dag ben je bezig met het blussen van brandjes, oplossen van praktische vraagstukken en beantwoorden van ad-hoc vragen. Aan uitzoomen en bewust reflecteren kom je nauwelijks toe. Doordat je druk bent met het creëren of verbeteren van een aanbod van cliëntondersteuning verlies je uit het oog wat je daarmee wilt bereiken. En voordat je er erg in hebt is cliëntondersteuning geen middel meer, maar een doel op zich geworden.
 
Lees meer
 
29 september 2020: Save the date!
5 jaar cliëntondersteuning: leren en innoveren

Op dinsdag 29 september van 9.30 tot 15.00 uur organiseert Movisie met partners VNG, Ieder(in), de Koepel Adviesraden Sociaal Domein en het ministerie van VWS het landelijke congres: 5 jaar cliëntondersteuning, leren en innoveren. Het congres vindt dit jaar online plaats en staat in het teken van bewezen voorbeelden en echte innovatie!

Inschrijf-alert

De exacte invulling van het programma wordt in augustus bekend gemaakt. Op dat moment start ook de inschrijving. Wil je daarop geattendeerd worden? Laat jouw mailadres achter

Meer informatie en  inschrijf-alert
 
 
Video
Eerste lichting 'meedenkers' krijgen certificaat
De eerste lichting ‘meedenkers’ van gemeente Tilburg kreeg op 22 juni een certificaat van wethouder Rolf Dols als bewijs van deelname. Dit komt voort uit een van de ambities van de gemeente Tilburg: dat er een team van opgeleide informele onafhankelijk cliëntondersteuners beschikbaar is voor wijkteams, UWV en Werk & Inkomen.
Bekijk video
 
 
Movisie
De helpende hand van cliëntondersteuners
Tijdens de lockdown kregen cliëntondersteuners minder vragen van bewoners. Ook het type vraag veranderde. Wat is er aan de hand?
Lees artikel
 
 
Interessante publicaties
VNG
Toolbox Communicatie
Communicatiebureau HollandSpoor heeft in opdracht van de VNG een toolbox gemaakt, die gemeenten kunnen gebruiken voor de eigen communicatie rondom cliëntondersteuning. De toolbox is te vinden op de website van de VNG. Of op de website van de landelijke campagne. HollandSpoor biedt ook een werksessie 'adaptief communicatieplan'.
Bekijk de toolbox
 
 
Koplopers op vernieuwde interactieve kaart
Welke gemeenten delen dezelfde ambities op het vlak van cliëntondersteuning? Op kaart vind je:
  • Welke 92 gemeenten in Nederland koploper zijn.
  • Welke gemeenten ambities delen op het vlak van verschillende onderwerpen zoals: Jeugd 18+/18-, Communicatie en bekendheid, LVB, kwetsbare ouderen of werk en inkomen.
Bekijk de kaart
 
 
Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief of een wijziging doorgeven?
Dat kan hier
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Catharijnesingel 47, 3511 GC, Utrecht