Nieuwsbrief Koploperproject Cliëntondersteuning
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
23 januari, 2020
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
OCO Mail
Laatste kans
Werving nieuwe Koploper Cliëntondersteuning gestart
In deze laatste wervingsronde is ruimte voor nieuwe koplopergemeenten of liever nog: koploper-regio’s. Gemeenten die nu koploper worden, kunnen nog een beroep doen op extra middelen voor de periode 2020-2021. Aanmelden kan tot 13 maart 2020. Wil je een gemeente aandragen of meer informatie? Neem dan contact op met Joost de Haan van Movisie. J.deHaan@Movisie.nl.
Stuur e-mail
 
 
VNG
Landelijke campagne cliëntondersteuning van start
Een campagne zet vanaf 20 januari de komende tijd het werk van de cliëntondersteuner in de spotlights. Op www.cliëntondersteuning.co.nl is informatie te vinden over cliëntondersteuning. Hier kunnen cliënten bijvoorbeeld eenvoudig een cliëntondersteuner zoeken.
Bekijk de website
 
 
Blog
Cliëntondersteuning óók voor Participatiewet
Joost de Haan
Movisie-expert
We zijn nu precies vijf jaar onderweg sinds de invoering van de Wmo 2015. Gemeenten zijn volop bezig geweest met het herinrichten van het sociaal domein. Cliëntondersteuning is daar een onderdeel van. Opvallend is dat er in die periode vanuit cliëntondersteuning nog maar weinig beleidsmatige aandacht is voor de Participatiewet. Dat is een gemiste kans  voor gemeenten.
 
Lees het hele blog
 
Ken jij aanbieders van opleidingen voor cliëntondersteuning?
Movisie wil in kaart brengen welke opleidingen voor onafhankelijke cliëntondersteuners worden aangeboden. Dat overzicht  kan behulpzaam zijn wanneer gezocht wordt naar deskundigheidsbevordering en het verbeteren van de kwaliteit van de cliëntondersteuning. Ken jij aanbieders van opleidingen voor de formele en informele OCO? Wat is hun aanbod? Laat het weten door een e-mail te sturen met een link naar de aanbieder of het aanbod naar m.merkus@movisie.nl.
Stuur e-mail
 
 
Uit de praktijk
Nieuwsbrief Project Integrale Cliëntondersteuning
Hoe kunnen we een inwoner met een ondersteuningsvraag in contact brengen met een passende cliëntondersteuner? Dat is de vraag waar het project 'Integrale Cliëntondersteuning in Twente’ een antwoord op wil vinden. Onlangs werd de eerste nieuwsbrief verzonden. Op de hoogte blijven?
Bekijk en meld je aan
 
 
Nieuwsflits
Website Pilot 5 gelanceerd
Binnen het programma Volwaardig leven heeft het ministerie van VWS vijf pilots ingericht om te onderzoeken hoe cliëntondersteuning voor cliënten en hun  naasten beter kan. De vijfde pilot richt zich specifiek op naasten. Onlangs werd een website gelanceerd vol inspiratie en informatie.
Bekijk website
 
 
 
Masterclasses BCMB
In 2020 biedt BCMB acht tweedaagse masterclasses aan. Deze acht masterclasses vormen samen de nieuwe leerlijn cliëntondersteuning. Hiermee bouwt BCMB aan de borging van de kwaliteit van cliëntondersteuning.
 
Meer informatie
 
Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief of een wijziging doorgeven?
Dat kan hier
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Catharijnesingel 47, 3511 GC, Utrecht