Nieuwsbrief Koploperproject Cliëntondersteuning
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
5 december, 2019
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
OCO Mail
Artikel
Nieuwe Koplopers Cliëntondersteuning gestart!
Op 13 november 2019 pitchten 20 nieuwe koplopergemeenten in de Social Impact Factory in Utrecht over hun aanpak en ambities over de invulling van onafhankelijke cliëntondersteuning in hun regio. De nieuwe koplopers zijn:
De ABG-gemeenten (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen), Apeldoorn, Bernheze, Boxtel en Sint-Michielsgestel, ’s-Hertogenbosch, Hilvarenbeek, Haarlem, Kerkrade, Overbetuwe, Oudewater, Raalte, Roerdalen, Utrecht, Waalwijk, Waddinxveen, Zwijndrecht en Zoetermeer. Benieuwd naar hun plannen voor het koploperschap?
Lees verder
 
 
Blog
Je onafhankelijke cliëntondersteuner: die ruil je niet even om
Natacha Lijding en Marjolein Schipper
Ieder(In)

Rick (21) heeft een verstandelijke beperking en toenemende gedragsproblemen. Maaike is de onafhankelijke cliëntondersteuner die het gezin bijstaat in wat er geregeld moet worden. Wanneer de ouders en Maaike de juiste plek voor Rick gevonden hebben, moet Maaike zelf afscheid nemen van het gezin. Een wrange situatie die niet op zichzelf staat. Een cliëntondersteuner is vaak onmisbaar.
 
Lees het hele blog
 
Uit de praktijk
Hoe ga je om met complexe situaties als cliëntondersteuner?
Irma van Beek is sinds 2015 sociaal ombudsvrouw in een aantal gemeenten en coördinator van het team cliëntondersteuners in de Wolden. Haar werk als sociaal ombudsvrouw en dat van de onafhankelijk cliëntondersteuner kent veel paralellen. Hoe ga je om met complexe situaties? Van Beek reflecteert op een casus en geeft 5 tips. 
Lees verder
 
 
 
Visie en werkplan 2020 BCMB
Bekijk het werkplan voor 2020 van de De Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (BCMB). Volgend jaar zal de leerlijn Cliëntondersteuning af zijn en zullen er in totaal zo’n negen 2-daagse masterclasses worden georganiseerd. In juni is er ook weer een Vakdag. Lees ook het visiedocument. Op de hoogte blijven van BCMB?
 
Lees verder
 
Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief of een wijziging doorgeven?
Dat kan hier
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Catharijnesingel 47, 3511 GC, Utrecht