En Symposium: Zicht op goede vertegenwoordiging
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |  Lees online
1 oktober, 2019
OCO Nieuws
Deadline maandag 7 oktober 2019
Gezocht: nieuwe koplopers cliëntondersteuning
Voor het Koploperproject zoeken we 25 nieuwe gemeenten die samen met inwoners en professionals werk willen maken van de invulling van onafhankelijke cliëntondersteuning. Als koploper weet je als geen ander dat cliëntondersteuning een waardevol middel is om ondersteuning en zorg voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Werf mee en nodig je buurgemeenten uit om ook koploper te worden! Aanmelden kan tot 7 oktober 2019.
Meer informatie
 
 
Leren delen inspireren
Dit kun je verwachten van het Landelijk Congres Cliëntondersteuning op weg naar 2022

‘Superbezoekers’ zijn Rick Brink minister van Gehandicaptenzaken, Janny Bakker bestuurder Movisie, en MensenrechtenMens 2018 Edo Paardekooper Overman. Bijzonder is dat deelnemers zelf hun programma kiezen aan de hand van drie themalijnen: Bekendheid & communicatie, Levensbreedheid & afbakening, en Samenwerking & inwonersparticipatie. De bijeenkomst heeft intussen het maximaal aantal deelnemers bereikt!

Bekijk het programma
 
 
Symposium
Zicht op goede vertegenwoordiging

Mentorschap Nederland organiseert in het kader van het afscheid van haar directeur Nico Heinsbroek op dinsdagmiddag 8 oktober 2019 in Utrecht een  symposium. Tijdens deze bijeenkomst wordt een schets gegeven van het beleid van VWS met betrekking tot het mentorschap. Vervolgens worden de aanbevelingen gepresenteerd en besproken van het advies “Goede vertegenwoordiging” van de Gezondheidsraad.

Samen met jou gaan we graag in gesprek over hoe wij de komende jaren met anderen aan verdere ontwikkeling van goed mentorschap kunnen werken.

Meld je aan door een bericht te sturen aan secretariaat@mentorschap.nl.

Meer informatie over Mentorschap NL
 
 
Interview
Goede ontwikkelingen rondom bekendheid cliëntondersteuning
Cliëntondersteuning helpt inwoners passende zorg en voorzieningen te regelen. Toch weten veel cliënten en zorgprofessionals niet dat het bestaat. Landelijke cijfers duiden erop dat slechts een derde van de Nederlanders weet van het bestaan van cliëntondersteuning. Zorgvisie sprak diverse partijen, waaronder ook Movisie-adviseur Joost de Haan over de oorzaken ervan.
Lees verder
 
 
Tip
Training voor vrijwillige cliëntondersteuners
MEE heeft jarenlang ervaring met onafhankelijke cliëntondersteuning. Gemeenten kunnen de expertise van MEE inzetten bij de inrichting van toegankelijke cliëntondersteuning. In de rol van regisseur gaat MEE met de geselecteerde partijen aan de slag om dit te realiseren. Om ook informele cliëntondersteuners goed op te leiden heeft MEE met Zorgbelang een training voor vrijwilligers ontwikkeld.
Meer informatie
 
 


 
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Catharijnesingel 47, 3511 GC, Utrecht