Blue Lagoon
 
Lees online  |  Afmelden  |   Volg ons:
  Twitter   Facebook
uwlogo  
Nieuwsbrief september 2015
 
 
Dag van de Mantelzorg 2015
  Op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. De dag waarop we mantelzorgers in de schijnwerpers zetten om onze waardering te tonen voor hun waardevolle werk. In deze nieuwsbrief lees je wat jij deze dag kunt doen en vind je tips om samenwerking met mantelzorgers te versterken.
Bekijk ook onze website
 
 
Materialen Dag van de Mantelzorg
Organiseer je een activiteit op de Dag van de Mantelzorg? (10 november 2015) Op de website van Mezzo kun je promotiemateriaal downloaden. Ook vind je er ideeën en inspiratie.
Bekijk de website
 
 
Inspiratie: Whatsapp bij Zorgpalet
Bij Zorgpalet delen medewerkers van de dagvoorziening berichtjes met familieleden van bezoekers via een Whatsappgroep. Hierdoor hebben medewerkers en familieleden hebben nu veel meer contact met elkaar. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over de communicatie via de Whatsappgroep.
Lees meer
 
 
Test: hoe werk jij samen met mantelzorgers?
Naast (bijna) elke patiënt, cliënt, zorgvrager, bewoner waar jij voor zorgt of die je begeleidt, staat ook een mantelzorger. Hoe werk jij eigenlijk samen met mantelzorgers? Doe de Samenspeltest
 
 
Webinar netwerk versterken 22 oktober
Wat kun je doen om een netwerk rondom een cliënt beter te betrekken? Dat hoor je tijdens het gratis webinar ‘Betrekken en versterken van een sociaal netwerk' op donderdag 22 oktober.
Meld je aan
 
 
In gesprek met mantelzorgers over vitaliteit
Hoe wordt of blijft mantelzorg prettig? Download de publicatie 'Op weg naar vitaliteit' en help mantelzorgers balans en inzicht te krijgen in hun situatie. Via landkaarten kun je het gesprek aangaan.
Download de publicatie
 
 
Stelling: De Dag van de Mantelzorg is nodig. Ja/nee?
Stelling:
De Dag van de Mantelzorg is echt nodig, want anders schiet aandacht voor mantelzorgers er door drukte vaak bij in.
Wat vind jij?
Geef je mening op onze Facebookpagina
 
In voor Mantelzorg
Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht
 
Contact
ivmz@vilans.nl
Tel. 030 789 23 00
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld als ambassadeur voor In voor Mantelzorg. In aanloop naar de Dag van de Mantelzorg ontvang je maximaal 3 keer een nieuwsbrief van ons.
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: m.rotteveel@movisie.nl