Alliantie voor emancipatie in migranten- en vluchtelingengemeenschappen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
8 maart, 2021
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Drie vrouwen over Internationale Vrouwendag
Op maandag 8 maart vieren mensen over de hele wereld weer dat het Internationale Vrouwendag is. Wat betekent deze dag voor vrouwen en wat moet er gebeuren, zodat er meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen komt? Drie vrouwen die actief zijn binnen de Alliantie Verandering van Binnenuit, Melek Sucu-Gul (Inspraakorgaan Turken in Nederland, IOT), Souad Achour (Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland, SMN) en Hanneke Felten (Movisie), geven hun mening.
Lees verder
 
Facebook Twitter Linkedin
 
Alliantie
Verandering
van
Binnenuit
'In Nederland mag je zelf kiezen, je hebt het recht van zelfbeschikking'
Dichter Zekria Amani is als dialoogleider actief binnen de Alliantie Verandering van Binnenuit. Vanuit zijn eigen ervaring schreef Zekria een gedicht voor Internationale Vrouwendag: een emotionele en bijzondere oproep om het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen te respecteren en waarderen.
Facebook Twitter Linkedin
 
Lees het gedicht
 
Effectief taboeonderwerpen bespreekbaar maken in de gemeente
Met als doel het taboe rondom homoseksualiteit in de Turkse gemeenschap te doorbreken, startte Melahat Çapoğlu van stichting Nese Divers twee jaar geleden met voorlichtingen over mensen uit de LHBTI-doelgroep in de gemeente Helmond. Een interview met Çapoğlu en Daniela Nideröst, beleidsmedewerker Sociaal domein. 
Facebook Twitter Linkedin
 
Lees het interview
 
Tips om samen met migranten- en vluchtelingenorganisaties taboes aan te pakken
Steeds meer professionals ervaren dat hun samenwerking met een migranten- of vluchtelingenorganisatie drempels verlaagt. Mensen met een migranten- of vluchtelingenafkomst durven dan eerder om hulp aan te kloppen. Professionals die al op deze manier werken, vroegen we om hun tips.
Facebook Twitter Linkedin
 
Bekijk de tips
 
Somalische Nederlanders op weg naar emancipatie
‘Jiheeye’ betekent kompas in het Somalisch. Jiheeye is ook de titel van een handboek van de Alliantie Verandering van Binnenuit. Het beschrijft hoe Somalische Nederlanders anderen die problemen hebben met het vinden van hun weg en positie in de Nederlandse samenleving helpen. Naast het handboek is er nu ook een overzichtelijk filmpje.
Facebook Twitter Linkedin
 
Bekijk het filmpje
 
Blog
Ik sta op de schouders van reuzinnen
Paul van Yperen
Communicatieadviseur bij Movisie
Volgens mij werk jij bij een vrouwenclub’, constateerde de jongste dochter (7) van collega Hans, nadat ze hem bij een Teams-vergadering had geobserveerd. Dat was mijn constatering ook toen ik ruim tien jaar geleden in de sector zorg en welzijn kwam werken. 
Facebook Twitter Linkedin
 
Lees het blog
 
Abonneer je op de nieuwsbrief Verandering van binnenuit
Regelmatig versturen wij deze nieuwsbrief over Verandering van Binnenuit. Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Abonneer je dan via onderstaande knop. Ontvang je de nieuwsbrief al, dan hoef je niets te doen.
Ik wil de nieuwsbrief ontvangen
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Catharijnesingel 47, 3511 GC, Utrecht