Alliantie voor emancipatie in migranten- en vluchtelingengemeenschappen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
17 november, 2020
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Minister van Engelshoven: Maak taboes bespreekbaar om oordelen tegen te gaan
'Het bespreekbaar maken van taboeonderwerpen moet je van onderop, stap voor stap doen, op een manier die bij een gemeenschap past.' Minister Ingrid van Engelshoven ontving op 2 oktober 2020 het eerste exemplaar van ‘Zelfbeschikking, veiligheid en gelijkheid’ van de Alliantie Verandering van Binnenuit.
Lees verder
 
Facebook Twitter Linkedin
 
Alliantie
Verandering
van
Binnenuit
Veiligheid in coronatijd: hoe werk je goed samen met migrantenorganisaties?
Betere samenwerking tussen gemeenten en migranten- en vluchtelingenorganisaties is hard nodig om kwetsbare en geïsoleerde groepen áchter de voordeur te bereiken, zo bleek 2 november 2020 tijdens de sessie Veiligheid in coronatijd. Burgemeester Ahmed Marcouch was één van de sprekers.
Facebook Twitter Linkedin
 
Lees het artikel
 
Als professional zelfbeschikking versterken
Veel mensen krijgen bij zelfbeschikking niet de professionele hulp die zij nodig hebben. De Alliantie Verandering van Binnenuit en het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) willen gemeenten hierbij helpen. Hun aanpak beschrijven zij in een nieuwe brochure.
Facebook Twitter Linkedin
 
Bekijk de brochure
 
Hoe de Turkse gemeenschap van binnenuit gemoderniseerd wordt
Ahmet Azdural, directeur van de Stichting Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT), is de stuwende kracht achter Yeni Pencere: een nieuw venster. In dit handboek staat beschreven hoe het IOT verouderde denkbeelden van Turkse Nederlanders langzaam maar zeker verandert.
Facebook Twitter Linkedin
 
Lees het interview
 
Zelfbeschikking, veiligheid en gelijkheid: hoe we die van binnenuit kunnen bevorderen
In deze publicatie lees je hoe de Alliantie Verandering van Binnenuit werkt aan meer zelfbeschikking, veiligheid en gelijkheid binnen migranten- en vluchtelingengemeenschappen. En waarom deze aanpak die niet ‘van bovenaf’, maar van ‘binnenuit’ verandert, zo succesvol is.
Facebook Twitter Linkedin
 
Bekijk de publicatie
 
Toolbox Verandering van binnenuit uitgebreid
Om de impact van de voorlichtingen en bijeenkomsten van de Alliantie Verandering van Binnenuit te vergroten, verzamelt Movisie wetenschappelijke informatie en vertaalt deze in praktische tips. Deze informatie, gebundeld in een toolbox, wordt regelmatig uitgebreid. De nieuwste tool is ‘Invloed uitoefenen op het beleid van je gemeente’. 
Facebook Twitter Linkedin
 
Naar de toolbox
 
Olcay Gulsen: ‘Vanuit begrip handelen is de beste methode’
Olcay Gulsen maakte eerder dit jaar de indringende tv-serie ‘Olcay en huiselijk geweld’ waarvoor zij sprak met slachtoffers en daders. Voor het eerst ging zij in gesprek met haar moeder en zussen over hun eigen, heftige ervaringen met huiselijk geweld. Ook vroeg zij haar vroegere omgeving waarom niemand destijds ingreep. Op 2 oktober 2020 was Olcay te gast op een bijeenkomst van de Alliantie Verandering van Binnenuit voor Tweede Kamerleden.
Lees het interview
 
Facebook Twitter Linkedin
 
Abonneer je op de nieuwsbrief Verandering van binnenuit
Regelmatig versturen wij deze nieuwsbrief over Verandering van Binnenuit. Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Abonneer je dan via onderstaande knop. Ontvang je de nieuwsbrief al, dan hoef je niets te doen.
Ik wil de nieuwsbrief ontvangen
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Catharijnesingel 47, 3511 GC, Utrecht