Alliantie voor emancipatie in migranten- en vluchtelingengemeenschappen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
8 september, 2020
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Hoe kun je zelfbeschikking en gelijkheid bevorderen? Livestream bijeenkomst met minister Van Engelshoven en Olcay Gulsen
Op 2 oktober vanaf 15:00 uur gaan migranten en vluchtelingen in gesprek met Minister van Engelshoven en Tweede Kamerleden over hoe zij vrouwengelijkheid en LHBT-acceptatie binnen gesloten gemeenschappen bevorderen. Olcay Gulsen, die eerder dit jaar een spraakmakende tv-serie maakte over huiselijk geweld en haar persoonlijke ervaringen daarmee, werkt hieraan mee. Via een livestream kun je deze bijeenkomst bijwonen en kun je chatten en vragen stellen!
Meer informatie en aanmelden
 
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Alliantie
Verandering
van
Binnenuit
Zahra Naleie: ‘Communicatie is de basis voor verandering’
Zahra Naleie is de drijvende kracht achter een interessante methodiek waarmee in de afgelopen decennia het probleem vrouwenbesnijdenis in de Somalische gemeenschap succesvol is aangepakt. Movisie heeft de methode geanalyseerd en gepubliceerd: Jiheeye! Zahra is er trots op.
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Lees artikel
 
Migrantenorganisaties: ‘Werk juist nu in coronatijd als gemeente met ons samen!’
Onder de sterfgevallen tijdens de piek van de coronacrisis waren relatief veel mensen met een migratieachtergrond. Ook is er een grotere kwetsbaarheid bij een deel van hun achterban. Om deze groepen beter te bereiken en te ondersteunen, roept de Alliantie Verandering van Binnenuit gemeenten op om samen te werken met (zelf)organisaties en sleutelfiguren uit migranten- en vluchtelingengemeenschappen.
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Lees artikel
 
Hoe een Arabisch 'engeltje' succesvol samenwerkt met de gemeente Amsterdam
De Alliantie Verandering van Binnenuit laat aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zien hoe gemeenten samenwerken met zelforganisaties. In dit artikel komen Nathalie Sichtman van de gemeente Amsterdam en Fatima Ouahou van stichting Malak aan het woord.
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Lees artikel
 
Online bijeenkomst voor gemeenten Veiligheid in coronatijd: hoe werk je goed samen met migrantenorganisaties?
Migranten- en vluchtelingenorganisaties die met Movisie de Alliantie Verandering van Binnenuit vormen, zien dat het thuisblijven tijdens de eerste maanden van de coronacrisis extra problematisch was voor kwetsbare gezinnen met een migratieachtergrond. Hoe bereik je als gemeente geïsoleerde gezinnen? Hoe signaleer je vroegtijdig onveilige situaties? Meld je aan voor deze gratis online bijeenkomst voor gemeenten op 2 november 2020.
Meer informatie en aanmelden
 
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Abonneer je op de nieuwsbrief Verandering van binnenuit
Regelmatig versturen wij deze nieuwsbrief over Verandering van Binnenuit. Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Abonneer je dan via onderstaande knop. Ontvang je de nieuwsbrief al, dan hoef je niets te doen.
Ik wil de nieuwsbrief ontvangen
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Catharijnesingel 47, 3511 GC, Utrecht