Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
Tips & Tricks tijdens de coronacrisis
Hoe ga jij te werk als buurtmaker in tijden van fysieke afstandelijkheid? We zijn op zoek naar inspirerende voorbeelden voor onze nieuwe Tips & Tricks pagina. Help jij mee?
Lees verder
 
 
 
Lock down of open up?
Is buurtwerk uitgespeeld nu Nederland massaal in afzondering gaat? Natuurlijk niet, zegt Daniël Pit die onlangs een virtuele ontmoeting van 65 opbouwwerkers bijwoonde.
Lees de reacties
 
 
 
Buurtmaker aan het woord: Dansen op het balkon
Corona trekt een streep door veel activiteiten in de buurt. Opbouwwerker Suzanne van Rijn vertelt hoe zij haar werk razendsnel heeft aangepast en muziek inzet om bewoners te bereiken.
Lees verder
 
 
 
 
'Het is ongelooflijk wat er allemaal gebeurt'
Hoe werk je als opbouwwerker als iedereen thuis moet blijven? Peter Rensen spreekt met Katinka Boot, opbouwwerker bij Versa Welzijn in Hilversum. ‘Je bent continu aan het rondbellen.’
Lees verder
 
 
 
 
 
Online leersessie voor sociaal professionals (30 april)
Nederlanders laten zich van hun beste kant zien, er zijn veel initiatieven om elkaar in deze crisistijd te helpen. Maar hoe zorg je er als sociaal werker voor dat die initiatieven álle kwetsbare mensen bereiken? Meld je nu aan voor de gratis leerbijeenkomst 'Sociaal werker als verbinder tussen hulpinitiatieven en inwoners.'
Lees verder
 
 
 
Overig
 
 
Boeken die naar pizza ruiken
 
 
Buurtnetwerken zijn goud waard in coronatijd
 
 
Wel of geen fysieke ontmoeting in tijden van corona
 
Waar vind je elkaar digitaal?
 
 
Raamposter, de brug naar de buurt
 
 
Lees meer op buurtwijs.nl
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden