Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
De wereld aan je voeten
De wereld wordt klein wanneer je slecht ter been bent, niet goed kunt zien, vergeetachtig wordt of een andere beperking hebt. Fietsvrijwilliger Marijke Booijink ziet hoe het duofietsen de buurt weer terug geeft aan haar fietsmaatjes.
Lees verder
 
 
 
 
Buurtwerk in tijden van corona
Hoe ga je als buurtmaker te werk in de tijd van sociaal isolement? Hoe blijf je onderlinge banden ondersteunen? Wat is jouw geheime wapen? Laat het ons weten door je reactie achter te laten onder dit Facebookbericht, deze tweet of mail naar info@buurtwijs.nl.
Mail Buurtwijs
 
 
 
 
 
Buurtmaker aan het woord: Zonder taal kun je niet meedoen
De bibliotheek, huis van boeken? Dat is al lang niet meer zo. Dinie van der Velde werkt als Aanjager Aanpak Laaggeletterdheid voor de bibliotheek in Drachten. Vandaag vertelt zij hoe ze verbinding legt tussen het educatie-aanbod bij de bibliotheek en de buurt.
Lees verder
 
 
 
Podcast-rage, ook in het sociaal domein
Podcast zijn een enorme hype. Ook in het sociaal domein. Buurtwijs maakte een selectie van podcast die je onderweg bijpraten, inspireren en aan het denken zetten over ontwikkelingen in het sociaal domein.
Lees verder
 
 
 
Laat Bert netjes buiten de lijntjes kleuren
Een zwembad aanschaffen, een hond begraven? Misschien gaat dit te ver, maar soms is het gewoon nodig, vindt wijkbeheerder Bert. In deze blog neemt Ruben Bouwman het op voor Bert en laat zien waarom zijn werkwijze zo waardevol is.
Lees verder
 
 
 
Overig
 
 
Een wijk vraagt om blijvend onderhoud
 
 
Concentratie kwetsbare groepen leidt tot achterstandswijken
 
 
Het geheim van collectiviserend werken
 
Door de bomen het bos weer zien
 
 
Zet energietransitie in voor sociale ontwikkelingen
 
 
Lees meer op buurtwijs.nl
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden