Alliantie voor emancipatie in migranten- en vluchtelingengemeenschappen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Afmelden  |   Lees online
4 december, 2019
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
Kerstdebat 2019: Gedwongen emancipatie? Veranderen van binnenuit…
Wat werkt bij het veranderen van traditionele opvattingen in gemeenschappen? Op vrijdag 20 december bespreken we dat onder leiding van Joline Verloove en Olaf Stomp tijdens het jaarlijkse Kerstdebat. In deze nieuwsbrief lees je meer over de onderwerpen die dan uitvoerig aan bod komen. Aanmelden is gratis. Er zijn nog plaatsen vrij.
Meer informatie en aanmelden
 
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Alliantie
Verandering
van
Binnenuit
Wat Kezban is overkomen, mag nooit meer gebeuren
In 1999 werd de jonge Turkse vrouw Kezban Vural voor de ogen van haar twee kinderen op straat vermoord door haar ex-man. Voor vrienden uit haar directe omgeving was dit aanleiding om Stichting Kezban op te richten. Saniye Tezcan is projectleider en trainer bij Stichting Kezban. Zij is een van de deelnemers aan het Kerstdebat.
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Lees het interview
 
Acceptatie LHBTI onder migranten neemt langzaam toe
Vorig jaar voer er voor het eerst een Turkse en Marokkaanse boot mee tijdens de Gay Pride; een zichtbaar voorbeeld van de toenemende acceptatie van LHBTI binnen de gemeenschappen. Ahmet Azdural, coördinator van het Consortium Zelfbeschikking, houdt zich al jaren bezig met het thema en ziet een mentaliteitsverandering binnen veel migrantengemeenschappen.
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Lees het artikel
 
Je moet erkennen dat niet iedereen in dezelfde snelheid emancipeert of wil emanciperen
Naema Tahir is één van de sprekers tijdens het Kerstdebat op 20 december 2019. Zij deed veel onderzoek naar de emancipatie van vrouwen met een migratieachtergrond en in de loop van de tijd veranderde haar standpunt over gearrangeerde huwelijken: ‘Het gaat gewoon om begrijpen’.
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Lees het interview
 
Do’s en don’ts om discriminatie en vooroordelen te voorkomen
Movisie-expert Hanneke Felten geeft ‘do’s’ en ‘don’ts’ voor iedereen die discriminatie en vooroordelen wil helpen voorkomen. Hanneke Felten is keynote speaker tijdens het Kerstdebat. Bekijk binnenkort ook de eerste Doen Wat Werkt Talk, waarin Hanneke uitlegt wat nu echt werkt.
Facebook Twitter Googleplus Linkedin
 
Bekijk de tips
 
Meer lezen
Eerwraak: steeds meer migranten keuren het af
De drie grootste misverstanden over hoe je LHBT-discriminatie aanpakt
Yuli Minguel geeft Movisie Kerstdebat soul
Abonneer je op de nieuwsbrief Verandering van binnenuit
Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief over Verandering van Binnenuit. De nieuwsbrief die je nu leest is daar een speciale uitgave van die we ook eenmalig naar alle abonnees van de MovisieMail sturen. Wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Abonneer je dan via onderstaande knop. Ontvang je de nieuwsbrief al, an hoef je niets te doen.
Ik wil de nieuwsbrief ontvangen
 
 
 
Movisie
info@movisie.nl  |  www.movisie.nl  |  030-7892000
Catharijnesingel 47, 3511 GC, Utrecht