Campagne en website voor LHBTI jongeren gelanceerd op Coming Outdag Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
11 oktober 2019
Iederéén is anders - campagne en nieuwe website
 
Jonge LHBTI’s die worstelen met hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit een steun in de rug geven. Dat beoogt de landelijke campagne ‘Iedereen is anders’, die vandaag, op Coming Outdag, officieel wordt afgetrapt door Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS. Centrale boodschap: jij bent oké zoals je bent. Ben je soms in de war omdat je niet goed weet wat je voelt en hoe je dat vindt? Daar is niks mis mee. Er zijn veel mensen die met hetzelfde zitten, en bij wie je steun kunt vinden. In het kader van de campagne is onder meer de website www.iedereenisanders.nl volledig vernieuwd.
Lees verder
 
Gemeenten hijsen regenboogvlag op Coming Outdag
 
Met het hijsen van de regenboogvlag geven gemeenten een boodschap af aan burgers, werknemers, scholen, bedrijven, en maatschappelijke organisaties om open te staan voor genderdiversiteit en seksuele diversiteit. 
Lees verder
 
'Wij hebben als LHBTI's met een LVB wél aparte ontmoetingsplekken nodig'
 
Op vrijdag 1 november wordt er in Amsterdam gesproken met en over lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, en intersekse mensen met een licht verstandelijke beperking, tijdens het symposium ‘LHBTI & LVB’. Wij spraken met Arnold Boekhoff, ambassadeur van Zonder Stempel, over zijn ervaringen als LHBTI met een LVB en het belang van ontmoeting en zichtbaarheid.
Lees verder
 
Agenda
11-10
Coming Outdag!
29-10
Kennishub genderdiversiteit in de tienertijd van de Alliantie Genderdiversiteit (aanmelden hier)
29-10 t/m 26-11
Gratis masterclasses lokaal antidiscriminatiebeleid (meld je hier aan)
20-12
Movisie Kerstdebat (info en aanmelden)
 
Handreiking feiten en cijfers vernieuwd
 
Hoeveel intersekse personen zijn er in Nederland? En hoeveel mannen vallen er op mannen? Hoe zit het eigenlijk met de acceptatie van transgender personen onder de Nederlandse bevolking? En wat zijn de feiten en cijfers rond discriminatie en geweld? Het antwoord op deze (en andere) vragen vind je in onze handreiking 'Feiten en cijfers op een rij', die nu is geüpdatet met de meest recente cijfers.
Bekijk de handreiking
Nieuws en achtergrond
iedereen mag zoenen
 
COC
 
Noordhollands Dagblad
 
tubantia
 
art.1 overijssel
 
 
t   t   f