Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
Op pad met een Pipowagen
In Lemmer-West werken diverse organisaties samen om vanuit een Pipowagen contact te leggen met bewoners. Door fysiek naar bewoners toe te gaan werken ze met elkaar aan het versterken van de sociale basis.
Lees verder
 
 
 
Buurtmaker aan het woord: In gesprek met 200 flatbewoners
Hoe weet je in hoeverre flatbewoners elkaar kennen en bereid zijn elkaar te helpen? Riemie van Dijk vertelt hoe haar collega-opbouwwerker dit samen met de woningcorporatie heeft aangepakt en hoe de transformatie van het welzijnswerk in de praktijk werkt.
Lees verder
 
 
 
Een rijdend (buur)thuis vóór en dóór mensen
In de Noordoostpolder rijdt elke twee weken een Amerikaanse schoolbus langs dorpen, waar de vrijwilligers koffietafels en pop-up terrassen in en rondom de bus creëren. Een soort buurthuis op wielen, op zoek naar verbinding.
Lees artikel
 
 
 
Groen verbindt zorg en de buurt: 10 tips
Bewoners van (zorg)instellingen en buurtbewoners die samen in een tuin werken: leidt dit tot meer onderling contact en meer sociale cohesie in de buurt? Het antwoord is ja! Zet jij je ook in voor meer verbinding in de buurt? Lees dan deze 10 tips!  
Lees verder
 
 
 
Wij zijn: samen in de wijk
Het blijft lastig om aan te geven wat al dat buurtwerk nu ‘oplevert’. Laat staan om het te meten. Toch probeert Paula Bierma de waarde van onverwachte ontmoetingen te duiden door ons mee te nemen met haar activiteiten.
Lees verder
 
 
 
Overig
 
 
Wat is burgerkracht zonder burgermacht?
 
 
Actieve bewoners en de Omgevingswet: 5 trends in burgerplanvorming
 
 
Bouwen aan betrokken buurten: de community aanpak van eenzaamheid
 
 
Contactleggingskunde om bubbels te doorbreken
 
 
Sociale inclusie in de wijk
 
 
Het wijkbedrijf als springplank
 
 
Lees meer op buurtwijs.nl
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden