Nieuwe handreiking Communicatie en Zichtbaarheid van LHBTI-beleid Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
30 augustus 2019
Nieuwe handreiking: Communicatie en Zichtbaarheid van LHBTI-beleid
 
Wanneer je je als gemeente actief inzet om de sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid van LHBTI-inwoners te  vergroten, wil je dat graag zichtbaar maken aan je inwoners. In deze kersverse handreiking lees je hoe, wanneer, en via welke kanalen je zichtbaar maakt wat de gemeente doet en wat je kunt doen om gemeentelijk LHBTI-beleid binnen verschillende contexten zichtbaar te maken.
Lees verder
 
Hoe zorgt Vlaardingen dat LHBTI-inwoners zichtbaar zichzelf kunnen zijn?
 
Sinds begin dit jaar is Vlaardingen officieel Regenboogstad. We spraken wethouder Jacky Silos over de plannen van de stad om de acceptatie en veiligheid van LHBTI-inwoners te vergroten. ‘Door ons daarvoor in te zetten, kunnen onze inwoners steeds zichtbaarder zichzelf zijn.’
Lees verder
 
Aandacht van gemeenten voor LHBTI-inwoners steeds vanzelfsprekender
 
Steeds meer gemeenten zetten zich actief in voor de acceptatie en sociale veiligheid van hun lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, en intersekse inwoners (LHBTI’s). Het ondersteuningsprogramma van Movisie helpt hen daarbij. Lees in dit artikel hoe.
Lees verder
 
[Interview] Acceptatie LHBTI onder niet-westerse migranten in Nederland neemt gestaag toe
 
De Pride: voor veel LHBTI’s een dag om trots naar buiten te treden en zichzelf te laten zien. Voor mensen met een migranten- of vluchtelingenachtergrond is dat nog niet altijd zo vanzelfsprekend, maar de ontwikkelingen zijn positief.
Lees verder
Agenda
13-09
Congres 'Regenboogstad, je mag gezien worden!'
22-09 t/m 29-09
Rotterdam Pride
11-10 t/m 18-10
Rainbow Week Hilversum
01-11
Symposium LHBTI & LVB (Zonder Stempel)
 
E-learning Jong en Transgender nu geaccrediteerd bij het Registerplein
 
Sociaal Werkers krijgen 2 punten via het Registerplein als de training is afgerond voor 3 juli 2022. Ben je jeugdverpleegkundige, doktersassistent of jeugdarts, dan kun je accreditatiepunten ontvangen. Wil je hiervan gebruikmaken, volg de e-learning dan via de JGZ Academie.
Lees verder
Nieuws en achtergrond
rosa vzw
 
roze50plus
 
atria
 
idem
 
 
t   t   f