Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
Buurtwijs over de grens
Het is vakantietijd! Ben jij deze zomer in het buitenland? En ziet jouw oplettend oog een mooi voorbeeld van hoe mensen op jouw vakantieadres werken aan buurtontwikkeling, leefbaarheid of samenlevingsopbouw? Deel het dan! Plaats een bericht en foto op social media met #Buurtwijsoverdegrens of schrijf er een kort verhaal over en dien het in op buurtwijs.nl. We zijn benieuwd!
Doe inspiratie op
 
 
 
Nieuwe Buurtwijs-blogger: Annica Brummel
Buurtwijs is een nieuwe blogger rijker! Maak kennis met Annica Brummel, van origine opbouwwerker en nu onderzoeker bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Lees wat haar drijft en waarom ze van ‘schurende’ thema’s houdt.
Lees blog
 
 
 
Blijft Thuis Op Straat op straat?
Waar TOS is daar gaat het op veel fronten daadwerkelijk beter met de kinderen. Peter Steenbergen vertelt over de worsteling tussen trouw blijven aan je identiteit als initiatief en meebewegen met de eisen vanuit de overheid.
Lees artikel
 
 
 
Een dag uit het leven van een opbouwwerker
Elke dag spannen velen zich in om onze buurten en wijken fijner, mooier en prettiger te maken. Maar wat doen al die buurtmakers op een dag? Vandaag gaan we op pad met Jonathan Pit, opbouwwerker in Smallingerland.
Lees artikel
 
 
 
Een kijkje in de keuken van een fonds
Als je fonds zegt, zeg je geld. Maar is dit niet te kort door de bocht? Welke rol vinden fondsen zelf dat ze innemen in de samenleving? We vroegen het deze keer aan Daniëlle Rap, senior adviseur bij VSBfonds.
Lees artikel
 
 
 
Overig
 
 
Opbouwwerk verdient een nieuw jasje
 
 
Wonen+: meer contact en verbinding in Breda
 
 
Gemeenschap is van iedereen
 
 
Van slonzige flat naar een sterke community
 
 
Duurzaamste buurt van Nederland?
 
 
Lees meer op buurtwijs.nl
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden