Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
Krachtstation Kanaleneiland verbindt door te ondernemen
In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is een uniek en ondernemend civic center ontstaan waar oude idealen van samenlevingsopbouw een eigentijdse vorm krijgen. Het zogenaamde Krachtstation maakt duidelijk hoe belangrijk wijkaccommodaties kunnen zijn in het slaan van overbruggende verbindingen tussen allerlei (kwetsbare) groepen inwoners van de wijk.
Lees artikel
 
 
 
Buurtmaker aan het woord: Jongerenwerk vanuit een camper
‘Zet je auto maar op slot en stap maar in.’ Frank (70) gebaart dat ik naast hem kan gaan zitten in zijn camper. Daniël Pit interviewt hem over zijn loopbaan en zijn nalatenschap na twee decennia straathoekwerk. Onlangs ging hij met pensioen, maar of hij helemaal kan stoppen? Dat is nog maar de vraag.
Lees artikel
 
 
 
De Wijkcoöperatie als nieuwe entiteit
Nederland heeft een rijke traditie in maatschappelijk initiatief waarmee in het verleden vele sociale problemen zijn opgelost, maar in de vorige eeuw heeft de staat de controle over de (semi-)publieke sector grotendeels overgenomen. Het lokale initiatief is daarbij stukje bij beetje afgebroken.
Lees artikel
 
 
 
Community building basis van energietransitie
De energietransitie is naast een technische ook een sociale opgave. Want hoe verenig je buurtbewoners rond dit vraagstuk? Hoe pak je dat aan in wijken met lage inkomens? In Bospolder/Tussendijken (BoTu) in Rotterdam vormt community building de basis.
Lees artikel
 
 
 
Overig
 
 
Ga voor Buurtkracht!
 
 
Goede Buren: aangrijpende documentaire over sociaal isolement
 
 
Tips en trucs voor financiering van bewonersinitiatieven
 
 
Flatpack democray uit Engeland
 
 
Participatie valt niet te voorspellen
 
 
Lees meer op buurtwijs.nl
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden