Hoe zorg je ervoor dat interventies gebruikt worden? Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Effectieve sociale interventies
De zes werkzame mechanismen van de PiëzoMethodiek
 
Al meer dan tien jaar werkt de gemeente Zoetermeer met behulp van de PiëzoMethodiek aan de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Levert de interventie daadwerkelijk het gewenste resultaat op? Onderzoek van Movisie geeft duidelijke aanwijzingen dat de methode werkt.
Bekijk de resultaten
 
Hoe zorg je ervoor dat interventies gebruikt worden?
Hoe zorg je er als interventieontwikkelaar voor dat jouw interventie op de juiste manier wordt ingezet? En hoe zorg je als organisatie dat professionals gemotiveerd hiermee aan de slag gaan? In de toolkit Implementatie van Movisie vind je tips, tools en goede voorbeelden.
Download toolkit
 
Studiekringen50Plus: persoonlijke verrijking en ontmoeting staan centraal
 
De interventie Studiekringen50Plus helpt 50-plussers om te blijven leren en op de hoogte te blijven van maatschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast zorgt de interventie ervoor dat zij in contact komen met anderen. De interventie is erkend als Goed beschreven en opgenomen in de databank Effectieve sociale interventies.
Lees verder
 
Vliegwiel methodisch en onderbouwd werken voor Werk en Inkomen
Participatiedeskundigen Marjet van Houten en Sanneke Verweij van Movisie verzorgen in april en mei kennissessies over hoe je methodisch en onderbouwd kunt werken in Werk en Inkomen. Dit doen zij aan de hand van een nieuw model: het Vliegwiel methodisch en onderbouwd werken voor Werk en Inkomen.
Lees verder
 
Evidence-based werken is geen keurslijf
 
Er bestaat verwarring over evidence-based werken onder professionals. ‘Men gaat er in het sociaal werk vaak van uit dat het gaat over bewezen effectieve interventies’, zegt Renske van der Zwet van Movisie. ‘Maar evidenced-based werken is een afwegingsproces, waarin ook de expertise van de professional en de behoefte van de cliënt worden meegenomen.’
Lees verder
 
Samen doen wat werkt heeft veel gezichten
Doen wat werkt klinkt logisch, maar is dat ook zo? Op 21 januari kwamen tijdens het congres Samen sturen op doen wat werkt 230 ambtenaren, bestuurders en sociaal professionals bijeen om te leren van innovatieve aanpakken in het sociaal domein. Ook werd het e-magazine Grip op preventie gepresenteerd. Hierin bieden zeven landelijke kennisinstituten nieuwe tools en inspiratie voor gemeenten om meer te sturen op preventie.
Lees verslag en bekijk e-magazine
Recent beoordeeld
Goed beschreven
 
Goed onderbouwd
 
 
 
Movisie