Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
Aan de slag met de energietransitie
De energietransitie is naast een technische ook een sociale opgave. Want hoe verenig je buurtbewoners rond dit vraagstuk? Hoe pak je dat aan in wijken met lage inkomens? 'Wijkbewoners kunnen veel doen en hebben ook macht', aldus Thijs de la Court. Hij geeft vier belangrijke aandachtspunten.
Lees artikel
 
 
 
Buurtmaker aan het woord: Liefde voor het opbouwwerk
Op Valentijnsdag stond, ook op Buurtwijs, de liefde centraal. Daniël Pit schrijft in deze blog over zijn liefde voor het opbouwwerk. 'Ik zie opbouwwerk als een deel van mezelf. Zou dat ook voor een hypotheekadviseur gelden? Of een supermarktmedewerker?'
Lees artikel
 
 
 
Meiden in Amsterdam en Tunis over hun buurt
Straten, pleinen en parken zijn openbare plekken die voor iedereen toegankelijk zijn, toch? In welke mate voel je je vrij om gebruik te maken van de openbare ruimte in je stad of buurt? Deze vraag staat centraal in het project The City is Ours en wordt gesteld aan meiden in Amsterdam en Tunis (Tunesië).
Lees artikel
 
 
 
Botsende bewonersbelangen
Wat doe je als bewoners het niet met elkaar eens worden over de inrichting van de openbare ruimte of het gebruik van een buurthuis? Anja Maas biedt Eerste Hulp bij Participatiepaniek en laat botsende bewoners een ijsberg-duik nemen. 'Het is beter te streven naar een inclusieve oplossing. Dat is een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.'
Lees artikel
 
 
 
Dagbesteding in een keet
Niet iedereen voelt zich altijd fijn in een buurt. Soms ontstaan er juist mooie dingen buiten de wijk. Mariska Meinen schrijft over een bijzonder initiatief, waarbij vier mensen elkaar vinden in een keet op een landgoed.
Lees artikel
 
 
Overig
 
 
Buurtleren: marktplaats voor kennis
 
 
Volksopera in Assen
 
 
Vergrijzing en community building
 
 
Vind je balans met het ACTIE-model
 
 
Spiegels van het dorp: de veranderende rol van dorpshuizen
 
 
Lees meer op buurtwijs.nl
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden