Wat werkt om de statushouder goed aan het werk te helpen? Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Effectieve sociale interventies
Gemeenten presenteren hoe zij samen sturen op doen wat werkt
 
‘Het tellen van activiteiten, uren of cliënten zegt niks over het resultaat’, aldus Han de Jager, wethouder in Alphen aan den Rijn. Alphen aan den Rijn is gastheer van het landelijk congres ‘Samen sturen op doen wat werkt’, op 21 januari in het gemeentehuis.
Meld je aan
 
Statushouders aan het werk: een effectieve aanpak
Slechts 13 procent van de asielzoekers die sinds 2015 een verblijfsstatus hebben, heeft betaald werk. Wat werkt om de statushouder goed aan het werk te helpen? Onderzoeker Thijs van den Enden zette alles op een rij.
Bekijk werkzame elementen
 
Nieuw onderzoek naar kloof tussen praktijk en wetenschap in sociaal werk
 
Sociale professionals maken weinig gebruik van de beschikbare onderzoekskennis. Evidence-based practice lijkt een ideale manier om deze kloof tussen praktijk en wetenschap te overbruggen. Voor haar proefschrift onderzocht Movisie-expert Renske van der Zwet, hoe de implementatie van evidence-based practice in het sociaal werk beter kan.
Lees verder
 
Integrale aanpak nodig van discriminatie in werving en selectie
Wat zijn effectieve manieren om het probleem van discriminatie bij werving en selectie aan te pakken? In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nam Movisie zes aanpakken onder de loep en checkte in meer dan 150 wetenschappelijke studies of het aannemelijk is dat deze werken.
Bekijk onderzoeksrapport
 
WijZijn Traverse Groep Roosendaal winnaar Transformatie Trofee 2018
 
WijZijn Traverse Groep uit Roosendaal, heeft met de Voor-elkaar-teams de Transformatie Trofee 2018 gewonnen. Sociaal Werk Nederland reikte aan WijZijn Traverse Groep een cheque van 5000 euro uit. Naast de geldprijs wint de organisatie een begeleidingstraject van Movisie om de voor-elkaar-teams verder te ontwikkelen.
Lees verder
 
'Ik ben van mij!' erkend als Goed beschreven
De interventie ‘Ik ben van mij’ is in november 2018 door de erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid beoordeeld als Goed Beschreven. ‘Ik ben van mij!’ richt zich op het bevorderen van positief seksueel gedrag van jongeren.
Lees verder
Recent beoordeeld
goed beschreven
 
Wat werkt bij bevordering arbeidsparticipatie statushouders?
 
Dit Wat werkt bij-dossier is een overzicht van werkzame factoren die de arbeidsparticipatie van statushouders bevorderen. Naast een dossier is er ook een infographic die de resultaten beknopt weergeeft. 
Bekijk dossier
 
Implementing evidence-based practice in social work: a shared responsibility
 
Voor haar proefschrift onderzocht Movisie-expert Renske van der Zwet hoe de implementatie van evidence-based practice in het sociaal werk beter kan. Ze verdedigde haar proefschrift op 9 november jl.
Bekijk proefschrift
 
Movisie