Paarse Vrijdag: gun jongeren een sociaal veilige school Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
18 december 2018
Sociale veiligheid in het onderwijs: hoe kunnen gemeenten scholen zinvol ondersteunen?
 
Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag, de actiedag waarbij leerlingen en docenten op scholen hun steun kunnen tonen voor gender- en seksuele diversiteit door paars te dragen. Zo'n jaarlijks moment is waardevol, maar scholen hebben het hele schooljaar een rol in het (onder)steunen van hun LHBTI-leerlingen. Wat kunnen zij doen om een veilige sfeer op school te bevorderen, en hoe kunnen gemeenten hen daarbij helpen? Marinus Schouten van Stichting School & Veiligheid geeft tips.
Lees verder
 
1 februari: Masterclass Introductie LHBTI-beleid voor gemeenten
 
Wil je aan de slag met beleid voor LHBTI-personen (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, en intersekse) in jouw gemeente? Tijdens de masterclass Introductie LHBTI-beleid leer je waarom het belangrijk is aandacht te besteden aan acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI-burgers. Je krijgt kennis en advies hoe je beleid op kunt zetten en onderdeel laat uitmaken van het bestaande beleid.
Lees verder
 
LHBT-ouderen verdienen begrip en erkenning. Deze e-learning helpt professionals hen te ondersteunen.
 
Dat LHBT-ouderen met andere problematiek te maken kunnen krijgen dan andere ouderen of andere LHBT’s, weten veel mensen niet. Het doorlopen van de module "Hoe ondersteun je LHBT-ouderen bij een hulpvraag" is daarom een prettige en toegankelijke manier om kennis te maken dit thema. Deze module, die Movisie ontwikkelde in opdracht van Roze 50+, biedt tips, feiten en de mogelijkheid om te oefenen met situaties die je als sociaal professional in de praktijk kan tegenkomen.
Lees verder
 
Agenda
26-10 t/m 06-01
Expositie: Chedino
09-11 t/m 25-01
Expositie: With Pride over veertig jaar emancipatiegeschiedenis
01-02  Masterclass: LHBTI-beleid voor gemeenten
09-01 t/m 23-01
Zilveren weken in het onderwijs
11-04
 Congres: Iedere patiënt is anders
 
Blog: #SorryJohan en de discriminatie-paradox
 
Toen #SorryJohan trending werd, tweette ik mee en somde een paar van de voorbeelden op van discriminatie zoals ik die heb meegemaakt. Niet de meest heftige zaken maar wel vervelende: zo meldde ik over de keer in een trouwjurkenwinkel toen ik niet meer werd geholpen toen duidelijk werd dat ik met een vrouw ging trouwen. Verbaasd was ik over de duizenden reacties op de tweet: mensen waren geschokt dat dit soort dingen in Nederland gebeurt én een heleboel twitteraars waren ervan overtuigd dat ik dit had verzonnen. 
Lees verder
Meer nieuws
 
Landelijk nieuws
 
TNN
 
COC
SCP
 
GAYSITE
 
NOS JEUGDJOURNAAL
 
COC
KIS
ATRIA / RUTGERS
 
Lokaal nieuws
 
NH NIEUWS
 
OMROEP FLEVOLAND
 
DE STENTOR
 
RTV OOST
 
 
t   t   f