Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
5 november 2018
 
Jubileumdebat De sociale idealen van gemeenten
  Breng ook uw mening in over de realiteit en haalbaarheid van de lokale idealen van gemeenten! Meld u aan voor het jubileumdebat De sociale idealen van gemeenten op 22 november in de Geertekerk in Utrecht. Praat onder andere mee over de rol van gemeenten bij burgerparticipatie en de ruimte die professionals hebben bij het uitvoeren van beleid.

Lees meer en meld u aan
 
 
Sjef van der Klein: Sociale idealen of sociale utopieën?
  Sociale idealen zijn er genoeg, maar de praktijk is weerbarstig, is de ervaring van Sjef van der Klein, sociaal werker bij Contourdetwern in Tilburg. Sjef is Sociaal Werker van het jaar 2018 en heeft tijdens het jubileumdebat van de Werkplaatsen Sociaal Domein de rol van reflecteerder.

Lees interview
 
 
Wouter Struijk: 'Het loont om te leren van voorbeelden in het land, om ideeën en ervaringen te delen’ 
  Wie heeft welke rol bij het in de praktijk brengen van idealen? Dit is het thema van één van de debatten op 22 november. Wouter Struijk, wethouder van de gemeente Nissewaard, is één van de debaters. De gemeente is sinds kort aangesloten bij de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid. 

Lees interview
 
 
Bert Wienen: ‘Ik gun professionals de tijd en ruimte om met een afstand naar hun werk te kijken’


  Bert Wienen is onderzoeker bij Hogeschool Windesheim, raadslid in de gemeente Assen én lid van de VNG bestuurscommissie Zorg, Jeugd en Onderwijs. Op 22 november vertelt hij hoe hij deze rollen invult bij het werken en leren in de lokale praktijk, hoe ze elkaar versterken, maar soms ook tegenwerken. We stelden hem vijf vragen.

Lees interview
 
 
Marja Jager-Vreugdenhil: ‘Moeilijk de balans te vinden tussen systeemwereld en praktijk’
  ‘Het debat op 22 november organiseren we om te vieren dat de Werkplaatsen tien jaar bestaan. Maar ook omdat het een goed moment is, nu we de transitie van sociale taken van het Rijk naar gemeenten achter de rug hebben en de transformatie in volle gang is.' Zorg + Welzijn interviewde Marja Jager-Vreugdenhil, lector Samenlevingsvraagstukken aan hogeschool Viaa en trekker van de Werkplaats Sociaal Domein regio Zwolle.

Lees interview
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein onderzoeken, ontwikkelen en evalueren nieuwe werkvormen voor zorg en welzijn. De werkplaatsen zijn in 2016 verbreed naar het hele sociale domein van maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie. Meer informatie: www.werkplaatsensociaaldomein.nl
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.