Regenboogsteden door tot en met 2022 Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
18 oktober 2018
53 steden tekenen intentieverklaring Regenboogbeleid
 
Op 12 oktober ondertekenden 53 Regenbooggemeenten een intentieverklaring om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van hun LHBTI-inwoners verder te bevorderen. De verklaring werd getekend met Minister van Engelshoven van OCW en geldt voor de periode van 2019 tot en met 2022.
Lees verder
 
Nieuwe Online Training: 'Contact met transgender personen in de publieke dienstverlening'
 
Niet weten hoe je iemand aan de balie of aan de telefoon moet aanspreken: het kan zorgen voor pijnlijke situaties. Voor publieke dienstverleners en al helemaal voor de persoon die zij voor zich hebben. Na het volgen van de online training 'Contact met transgender personen in de publieke dienstverlening' weten professionals aan de balie beter met dit soort situaties om te gaan.
Lees verder
 
Een gastvrij Utrecht, ook voor transgender inwoners
 
'Wij willen een gastvrije stad voor iedereen, dus ook voor onze transgender inwoners.' Dat zegt Paulien Baaij, programmasecretaris Publieksdienstverlening bij de gemeente Utrecht. Samen met onder andere Movisie ontwikkelde haar gemeente de online training 'Contact met transgender personen in de publieke dienstverlening'. Op 12 oktober werd de training, in het bijzijn van Minister van Engelshoven van OCW, in Gouda gelanceerd.
Lees verder
 
Hoe ga je om met weerstand en taboes?
 
Hoe ga je als dialoogleider, changemaker of peer educator in je eigen gemeenschap om met weerstand en taboes? Hierover werd uitgebreid gesproken én geoefend tijdens de inspiratiedag die Movisie in het kader van de alliantie Verandering van Binnenuit onlangs organiseerde. Hoe ga je om met weerstand en taboes?
Lees verder
 
Agenda
29-09 t/m 11-11
Gendervrij bij mij
10-11
Niet Alleen Anders Dag
18-10 t/m 16-11
Fototentoonstelling TROTS!
 
Coming Out Dag: GSA biedt jonge LHBTI's een veilige plek
 
Vorige week donderdag was het Coming Out Dag. Op het VMBO voelen veel LHBTI-jongeren zich niet helemaal veilig. Meedoen aan een GSA (Gender and Sexuality Alliance) kan de situatie van deze jongeren sterk verbetern, bleek uit het onderzoek 'Samen sterk met een GSA'. 
Lees verder
Meer nieuws
Lokaal nieuws
 
Amsterdam
 
Alphen aan den rijn
 
Midden Nederland
 
Emmen
 
Amstelveen
 
Roosendaal
 
Drenthe
 
Landelijk nieuws
 
TNN
 
COC
 
Mamacash
 
ANBO
 
tnn
 
coc nederland
 
TNN
 
Ihlia
 
bn de stem
 
COC NEderland
 
 
t   t   f