Nieuwsbrief Buurtwijs Online versie  
 
Conferentie Veranderend samenwerken in de buurt
Tijdens de gratis conferentie Veranderend samenwerken op 21 juni staat het nieuwe samenwerken tussen buurtinitiatieven, overheden, bedrijven en organisaties centraal. Deze conferentie is tevens de 25ste editie van de programmareeks Buurtcommunities. Een jubileum! Je kunt je aanmelden voor de hele dag of alleen het ochtend- of middagprogramma.
Meld je aan
 
 
 
Buurtmaker aan het woord: Gouda bruist
Gouda Bruist is een informeel bewonersnetwerk dat Gouda laat bruisen. Peterpaul Kloosterman is één van de initiatiefnemers. Hij neemt ons mee in de avontuurlijke reis van een bruisend bewonersinitiatief dat gebiedsontwikkeling door bewoners mogelijk maakt.
Lees meer
 
 
 
OnGein in Nieuwegein
Overlast door jongeren is van alle tijden. Alleen liep dit in Nieuwegein zo uit de hand dat verplaatsen van een tramhalte werd overwogen. Kunstproject OnGein was het laatste redmiddel. Het resultaat? Een mooie audiotour gemaakt door voormalige lastpakken én hun doelwitten.
Lees meer
 
 
 
Fieldlabs: leren met de buurt
Buurtwijscorrespondent Judith van Iddekinge interviewde Betty Ramaekers van de Gemeente Amsterdam en Anna de Zeeuw van de Hogeschool van Amsterdam over hun ervaringen in 'Fieldlabs'. Hierin worden onder andere methodieken ontwikkeld om onderzoek te doen naar buurtontwikkeling.
Lees meer
 
 
 
Zeggenschap in de publieke ruimte (deel 1)
Hoe krijg je als burger meer recht in de publieke ruimte? En wat vraagt dat van de gemeente? In dit eerste deel van de reeks verkennen Fenneke van der Deijl en Anne de Zeeuw verschillende drijfveren voor het opeisen van zeggenschap in de publieke ruimte.
Lees meer
 
 
Overig
 
 
De kracht van Duurzaam Soesterkwartier
 
 
Perspectievennota burgers
 
 
Inclusiviteit bij bewonersinitiatieven is hard werken
 
 
Nieuwe perspectieven op de wijkonderneming. Tips voor gemeenten
 
 
Migranten mantelzorgers vinden samen hun kracht 
 
 
Democratie door de bril van inwoners
 
 
Lees meer op buurtwijs.nl
 
Aanmelden  |  Colofon  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  Afmelden