Gemeente Huizen geeft het goede voorbeeld! Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
8 juni 2018
Ondersteuning van LHBTI-inwoners binnen het sociaal domein
 
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de toegang tot zorg en ondersteuning voor ál hun inwoners. Dat vraagt om goede ondersteuning én om maatwerk. Werk je als ambtenaar in het sociaal domein en wil je inclusieve ondersteuning bieden met daarin aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit? Lees dan deze nieuwe handreiking! 
Naar de handreiking
 
Werk mee aan een onderzoek over suïcide preventie onder LHBT-jongvolwassenen
 
Samen met onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen doet Movisie onderzoek naar ervaringen van professionals en vrijwilligers die werken met lesbische, homo, biseksuele of transgender (LHBT) jongvolwassenen (18-30 jaar) die last hebben van zelfmoordgedachten. Werk jij als professional of vrijwilliger en wil je je ervaringen delen in een groepsinterview? Dan zijn we op zoek naar jou!
Lees verder
 
Gemeente Huizen goed bezig met regenboogbeleid
 
Steeds meer gemeenten in Nederland ontwikkelen specifiek beleid over seksuele en genderdiversiteit. Deze regenbooggemeenten vinden het belangrijk dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders zich veilig kunnen voelen in hun eigen woonplaats. Huizen is een van de gemeenten die daar al mee was begonnen. In korte tijd is met eenvoudige stappen een begin gemaakt voor lokaal regenboogbeleid.
Lees verder
 
Online training: Ondersteuning en acceptatie van LHBTI asielzoekers en vluchtelingen
 
Movisie heeft samen met de partners in het Europese Epsilon-project een e-learning ontwikkeld voor professionals en vrijwilligers die werken met LHBTI asielzoekers en vluchtelingen. De gratis e-learning bestaat uit drie modules: LHBTI zijn, LHBTI asielzoekers en vluchtelingen en LHBTI inclusieve omgeving voor migranten, asielzoekers en vluchtelingen.
Lees verder
Agenda
23-06
Niet Alleen Anders dag
23-06
Roze Zaterdag Gouda
29-06
Werkconferentie Effectief Discriminatie Bestrijden
19-07
Afsluitingsbijeenkomst Actieonderzoek dak- en thuisloze LHBT jongeren
23-07
Roze Maandag Tilburg
28-07 t/m 5-08
Amsterdam Pride
14-09
Masterclass LHBTI-beleid Niet-Regenboogsteden
 
Hanneke Felten: Identiteitspolitiek, door de zure appel van schuldgevoel en ongemak heen bijten
 
Identiteitspolitiek heeft momenteel een slechte naam. Verschillende columnisten trekken er hard tegen van leer. Met name wanneer mensen van kleur en mensen met een migrantenafkomst opkomen voor hun rechten.
Lees verder
Meer nieuws
Lokaal nieuws
 
assen
 
leiden
 
rotterdam
 
groningen
 
ede
 
Landelijk nieuws
 
TNn
 
coc
 
stories that move
 
tnn
 
coc nederland
 
Sociale vraagstukken
 
coc
 
one world
 
School & veiligheid
 
 
t   t   f