Nieuwe alliantie voor emancipatie in migranten- en vluchtelingengemeenschappen Lees online  |  Doorsturen
 
 
Verandering van Binnenuit        
31 mei 2018
Migranten- en vluchtelingenorganisaties pakken emancipatie van binnenuit aan
Verandering van Binnenuit bestaat grotendeels uit organisaties voor en door mensen met een migranten- of vluchtelingenachtergrond. Ahmet Azdural van Inspraakorgaan Turken en Olave Basabose van DoetankPeer leggen uit waarom deze alliantie zo’n enorme kans is, hoe zij hun doelen willen bereiken en hoe Movisie daarbij ondersteunt.
Lees verder
Nieuwe alliantie voor emancipatie in migranten- en vluchtelingengemeenschappen
Veiligheid, gelijkheid en acceptatie van vrouwen en LHBTI’s; dat is wat de nieuwe alliantie ‘Verandering van Binnenuit’ wil bereiken. De alliantie richt zich specifiek op de diverse migranten- en vluchtelingengemeenschappen in de Nederlandse multiculturele samenleving en werkt niet 'van boven af' maar van 'binnenuit'.
Lees verder
‘Er gaat nog veel fout in de hulpverlening aan meisjes en vrouwen’
‘Het gaat de laatste tijd vaak over de sociale veiligheid van vrouwen en meisjes. Bijvoorbeeld in de #metoo discussie en de discussie over “kechs”. Met de Alliantie hopen we onder meer de sociale veiligheid van vrouwen en meisjes te verbeteren en willen we professionals handvatten bieden om hieraan bij te dragen', aldus Hilde Bakker, adviseur van de Alliantie Verandering van Binnenuit.
Lees verder
21 september: kick-off Verandering van Binnenuit
Op 21 september vindt bij Movisie de kick-off plaats van Verandering van Binnenuit. Tijdens deze middag presenteren de verschillende partners zich, die al sinds begin jaren ‘90 bezig zijn met thema’s rondom veiligheid, gelijkheid en acceptatie van vrouwen en LHBTI’s binnen migranten- en vluchtelingengemeenschappen. Geïnteresseerd? Meld je aan via rene@doetankpeer.nl
Lees verder
Nieuwe toolbox voor gespreksleiders Verandering van Binnenuit
De toolbox bevat informatie over hoe je de effectiviteit van een bijeenkomst kunt vergroten, tips hoe je LHBTI-acceptatie én gelijkheid tussen vrouwen en mannen kunt bevorderen, werkvormen die zich in de praktijk hebben bewezen plus handige achtergrondinformatie.
Lees verder
Wie vormen de alliantie Verandering van Binnenuit?
In het consortium Zelfbeschikking hebben zeven organisaties hun krachten gebundeld: het Inspraakorgaan Turken (IOT), Stichting Kezban, Federatie van Somalische associaties in Nederland (FSAN), Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN), Stichting Landelijke Werkgroep Mudawwanah, HTIB (Turkse arbeidersvereniging in Nederland) en Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON). Samen gaan deze organisaties 700 bijeenkomsten organiseren en combineren daarbij het netwerk en de praktijkkennis van de migrantenorganisaties met de expertise van DoetankPeer en de kennis van Movisie.