Doen wat werkt – Hoe stuurt u gericht op resultaat?

Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Effectieve sociale interventies
Webinar voor gemeenten: Doen wat werkt
 
Hoe pakt u als gemeente een maatschappelijk probleem als eenzaamheid effectief aan? Meld u aan voor het gratis webinar voor beleidsmedewerkers, accounthouders en inkopers bij gemeenten die willen sturen op ‘doen wat werkt’ op 25 januari van 12.00 tot 12.45 uur.
Meld u aan
 
‘Baat het niet dan schaadt het niet? Daar gaan we niet meer voor'
Als één gemeente ambitieus inzet op doen wat werkt, dan is het Rotterdam. De Maasstad streeft naar meer jeugdinterventies die bewezen effectief zijn. Of tenminste goed onderbouwd. 'Zodat we optimaal bijdragen aan waar het om gaat: dat onze jeugd kansrijker, veiliger en gezonder opgroeit.’
Lees verder
 
‘Betrek sociale professionals als kennispartners bij kwalitatief onderzoek'
 
Het middagsymposium over het belang van kwalitatief onderzoek in het sociaal domein vormde op 28 november jl. de inhoudelijke opmaat van de oratie van Saskia Keuzenkamp, diezelfde middag op de Vrije Universiteit. Zij is nu naast Directeur Kennis en Innovatie van Movisie ook bijzonder hoogleraar Participatie en effectiviteit.
Lees verder
 
Signs of Safety: samenwerking met het gezin is essentieel
Signs of Safety beoogt een veilige (opvoed)situatie voor kinderen te creëren. De interventie is erkend als Goed onderbouwd door de erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid. Wat houdt Signs of Safety in, en wat is de waarde van de erkenning voor de interventie-eigenaren en trainers?
Lees verder
 
Maatschappelijk actief met de PiëzoMethodiek
 
Door de decentralistaties is ook in Leiden het sociaal werk in verandering. Doen wat nodig is, is een belangrijke transformatiegedachte. Hoe kan de inzet van de PiëzoMethodiek daarbij helpen? Leidenaar en Movisie-adviseur Marijke Booijink ging op onderzoek uit.
Lees verder
 
Recent beoordeelde interventies
goed onderbouwd
 
EFFECTIEF
 
icht begeleiden in de maatschappelijke opvang
goed onderbouwd
 
effectief
 
Wat werkt bij eigen regie
 
Het dossier Wat Werkt bij eigen regie? licht het begrip eigen regie uitgebreid toe. In het dossier vindt u werkzame elementen en theoretische onderbouwing. Ook staan de competenties die eigen regie vraagt van professionals in het dossier beschreven.
Lees verder
 
InstrumentWijzer
 
Welke instrumenten helpen je inzicht te krijgen in het effect van je aanpak? De InstrumentWijzer geeft een overzicht van deze instrumenten: via een keuzemenu stel je zelf een selectie samen.
Lees verder
 
Movisie