De successen van 10 jaar lokaal LHBTI-beleid Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
21 december 2017
Beeldverslag congres 10 jaar lokaal LHBTI-beleid
 
Heb je het LHBTI-congres op 8 december gemist? In vier tekeningen een terugblik en een uitleg over wat 10 jaar lokaal LHBTI-beleid ons heeft gebracht. Ook kan je de presentaties van de kennissessies downloaden.
Bekijk het beeldverslag
 
De successen van 10 jaar lokaal LHBTI-beleid
 
10 jaar lokaal LHBTI-beleid: wat zijn successen? En waar moeten we nog de schouders onder zetten? Arnold van den Broek (gemeente Amsterdam), Koen van Dijk (COC Nederland), Dounia Jari (Maruf), Marjanne van Loon (gemeente Amersfoort) en Sophie Schers (Transgender Netwerk Nederland) kijken terug en blikken vooruit.
Lees verder
 
‘Initiatieven vanuit de samenleving, geven de sterkste verbinding’
 
‘LHBTI-emancipatie moet niet van de gemeente zijn, maar van de complete samenleving’, zegt wethouder Aldewereld van de gemeente Venlo. Daarom in Venlo geen apart LHBTI-beleid en ligt de focus op meedenken en faciliteren.
Lees verder
 
Islamitische, joodse en LHBTI-jongeren geven voorlichting
 
Binnen het project Gelijk=Gelijk? van Diversion staan islamitische, joodse en lhbti-jongeren gezamenlijk voor klassen om seksuele, culturele en religieuze diversiteit bespreekbaar te maken. In 2013 won dit project de Movisie Participatieprijs. Hoe gaat het nu met deze rolmodellen en wat is voor hen de ideale participatiesamenleving?
Lees verder
 
Meer aandacht nodig voor veiligheid LHBTI’s in woonomgeving
 
Het zou vanzelfsprekend moeten zijn: een veilige woonomgeving. Maar voor LHBTI’s is dit niet vanzelfsprekend. Daarom komt de Gay-Straight-Alliance Natuurlijk Samen, waar Movisie deel van uitmaakt, met een handreiking ‘Veilige Wijken voor LHBTI’s. Een handreiking met informatie en adviezen voor gemeenten en (wijk)professionals
Download de handreiking
Agenda
t/m 07-01
Expositie: Eén jurk zegt meer dan duizend woorden
31-01
Meer ruimte voor iedereen/Wat is diversiteit?
23-02
Vooraankondiging ‘Doing right’: effectiever voorlichten over LHBT
t/m 25-03
Tentoonstelling Vreemd Volk, Seksuele diversiteit in Utrecht
 
Nieuw: Regenbooggids voor gemeenten
 
De Regenbooggids is een praktische en digitale publicatie die helpt bij het ontwikkelen van LHBTI-beleid of om bestaand diversiteits- of inclusiebeleid uit te breiden. De gids staat vol met inspirerende voorbeelden en praktische handvatten.
Bekijk de gids
Meer nieuws
Lokaal nieuws
westland
 
zwolle
 
amsterdam
 
limburg
Noord-brabant
amsterdam
Landelijk nieuws
natuurlijk samen
 
coming in
 
coc
ad
 
coc
 
 
t   t   f