Nieuwe feiten en cijfers LHBTI Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
11 oktober 2017
Nieuwe feiten en cijfers LHBTI
 
Movisie heeft de feiten en cijfers over lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) opnieuw op een rijtje gezet. Wat blijkt? Steeds meer Nederlanders hebben uitgesproken positieve opvattingen over homoseksualiteit en biseksualiteit. Wel hebben LHBTI's nog steeds te maken met negatieve reacties en geweld.
Bekijk de infographic en handreiking
 
'Op het sportveld is het nog lastig om homo te zijn'
 
‘In de sport heerst nog een taboe op homoseksualiteit. Er is nog een wereld te winnen’, aldus wethouder Bianca Bremer van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Zij licht de aandacht voor LHBTI-emancipatie in ‘haar’ gemeente toe.
Lees verder
 
Een regenboogzebrapad of niet, voetgangers steken gewoon over
 
Utrecht kreeg als eerste stad in Nederland een permanent ‘gaybrapad’. Inmiddels zijn er meer Nederlandse steden die een regenboogzebrapad of ander kleurig regenboogopbject plaatsen. Maar hoe bekend zijn inwoners van gemeenten met de betekenis van deze regenboogobjecten? En hoe zit het met de bekendheid over het beleid wat door gemeenten hierover gemaakt wordt?
Lees verder
 
Wijkteam: speel beter in op kwetsbare groepen
 
Hoe zorgt een wijkteam ervoor dat kwetsbare groepen zich welkom voelen in de wijk? Prof. dr. Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en integratie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam: 'Maak ruimte voor verhalen, vertraag en sta open voor het onbekende.' Els Meijsen, senior-adviseur van het team Inclusie en diversiteit bij Movisie: ‘Ga onderwerpen niet uit de weg, maar bedenk wel welke woorden je gebruikt.’
Lees verder
 
Coming in: uit de kast komen is niet altijd een optie
 
Op Coming Out Dag lanceren COC Nederland, Movisie en Rutgers de website Coming In: voor biculturele lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgender personen voor wie uit de kast komen géén optie is – bijvoorbeeld omdat zij in een omgeving leven waarin hun gevoelens niet worden geaccepteerd.
Lees verder
Agenda
14-10
Niet Alleen Anders dag
31-10
Training Homo- en biseksualiteit en genderdiversiteit in eigen kring
02-11
Symposium 'Wat werkt tegen discriminatie'
12-11
Workshop Homofobie en Racisme
18-11
Themadag over genderfluïditeit en geloof
08-12
Congres Regenboogsteden
 
Coming Out Dag 2017
 
Vandaag is het Coming Out Dag. Een recordaantal van meer dan 150 gemeenten hijsen de Regenboogvlag en organiseren activiteiten. Ook scholen, sportclubs, maatschappelijke organisaties, bedrijven, politiebureaus, provinciehuizen en ministeries doen mee.
Bekijk het overzicht met activiteiten
Meer nieuws
Lokaal nieuws
ROTTERDAM
 
drenthe
 
oss
 
zutphen
Landelijk nieuws
onderzoek
 
Omroep Flevoland
coc
 
trouw
 
belgie
 
 
t   t   f