De praktijk achter de databank Effectieve sociale interventies Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Effectieve sociale interventies
Net verschenen: Bezielende interventies
 
Het boek Bezielende interventies toont de weerbarstige en sprankelende praktijk achter de databank Effectieve sociale interventies. De drie auteurs onderzochten op journalistieke wijze vijf interventies in de praktijk.
Bekijk publicatie
 
Webinar: vergroot de effectiviteit van je project
 
Er wordt steeds meer verwacht dat projecten, methoden en interventies bewezen effectief zijn of dat de werking inzichtelijk is en onderbouwd wordt. Dit vraagt een andere manier van kijken naar het eigen werk. In dit gratis webinar op 30 juni 2017 leer je hoe je jouw interventie bewezen effectief maakt.
Meld je aan
 
Integraal werken: een ‘must’
 
Maak gebruik van beschikbare interventies en leer van de ervaringen van andere gemeenten. Dit zijn enkele aanbevelingen voortkomend uit het congres ‘Sturen op integraal werken’. Op dit congres werd ook het nieuwe e-magazine over integraal werken gepresenteerd.
Bekijk e-magazine
 
Oplossingsgericht werken erkend als effectief
 
Oplossingsgericht werken is in maart 2017 erkend als effectieve sociale interventie door de erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid. Wat houdt Oplossingsgericht werken in? En wat levert de erkenning op?
Lees verder
 
Onderzoek laat zien: sociaal werk maakt gezond
Sociaal werk draagt bij aan de mentale gezondheid van kwetsbare burgers. Dit blijkt uit onderzoek van het AMC. Het legt twee sociale interventies onder de loep: Natuurlijk een netwerkcoach! en Kwartiermaken. 
Bekijk onderzoek
Verbreding en toepassing van Natuurlijk, een netwerkcoach!
Ruim 50 organisaties verspreid over Nederland zetten de methode Natuurlijk, een netwerkcoach! in. Twee welzijnsorganisaties vertellen over hun ervaringen met de implementatie van de methode.
Lees verder
 
Recent beoordeelde interventies
goed onderbouwd
 
effectief
 
Vaste grond
 
Een analyse van de toepassing van theorieën bij de onderbouwing van sociaal werk. Theorieën zijn niet altijd duidelijk geformuleerd of worden los geïnterpreteerd. Toch zijn er goede voorbeelden waar theorie het sociaal werk van ‘vaste grond’ voorziet.
Lees verder
 
Wat werkt bij Outreachend werken
 
Outreachend werk is meer dan alleen een kwestie van ‘eropaf’ gaan. Het veronderstelt een bepaalde grondhouding en specifieke vaardigheden van de sociale professional. In dit Wat werkt-dossier staan werkzame elementen en modellen van outreachend werken beschreven.
Lees verder
 
Movisie