Nieuwsbrief Vrijwilligerswerk Online versie
 
 
De waarde van vrijwillige inzet
Vrijwilligerswerk levert een waardevolle bijdrage aan onze samenleving. Dat hoef je de vrijwilligers zelf niet uit te leggen, die merken het dagelijks. Lees hoe je criticasters hiervan kunt overtuigen. En nog belangrijker: hoe je beleidmakers en (potentiële) financiers van de waarde van vrijwillige inzet kunt doordringen.
Lees verder »
 
 
Een burgerinitiatief voor iedereen: zo doe je dat!
Burgers zorgen en regelen steeds meer voor elkaar. Soms zijn deze activiteiten georganiseerd in een burgerinitiatief. Deze initiatieven worden vaak door een specifieke groep hoogopgeleide, autochtone Nederlanders opgezet en bezocht. Hoe zorg je ervoor om ook andere mensen bij het initiatief te betrekken?
Lees meer »
 
 
Seksueel misbruik in vrijwilligerswerk
Seksueel ongewenst gedrag is niet alleen een probleem van de kerk of de sport. Het is een maatschappelijk probleem. Gemeenten mogen zich best wat actiever opstellen om het vrijwilligerswerk veilig te maken, vindt Ronald Hetem van Movisie.
Lees verder »
 
 
Beursvloer koppelt vrijwilligersorganisaties aan bedrijven
Op de maatschappelijke Beursvloer worden geen aandelen verhandeld maar vrijwilligerswerk – in de breedste zin van het woord. Vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties, bedrijven, gemeenten, fondsen en scholen worden gematcht.
Lees verder »
 
 
Vacature plaatsen op vrijwilligerswerk.nl
Regelmatig bereiken ons verzoeken om een vrijwilligersvacature te plaatsen. Nu heeft vrijwilligerswerk.nl geen eigen vacaturebank. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om uw vacature via onze site landelijke bekendheid te geven!
Meer informatie »
 
 
Overig nieuws
 
 
Vrijwilligers minder kans op dementie
 
 
Versterking burgerschapsvorming niet per se via maatschappelijke stage
 
 
Meer vrijwilligers in krimpdorpen
 
 
Kabinet moet vrijwilligers ruimte geven
 
 
113.500 vrijwilligers ruimen zwerfafval op
 
 
Veel bekijks voor seminar herinneringskoffer voor migrantenouderen
 
 
Lees meer nieuws op vrijwilligerswerk.nl »
 
Aanmelden  |  Contact  |  Disclaimer  |  Colofon  |  Afmelden